20 Ağustos 2011 Cumartesi

Galatasaray konuşunca bir yeri kalkanlar var

Bilindiği üzere kulübümüz sürecin hızlanması ile ilgili başından beri gerekli adımların atılmasını istiyor. Ve aynı paralelde birileri kulübümüzün yaptığı açıklamalara anında yanıt veriyor. Bu ateş üfleyerek sönmez dediğimizde neredeyse tüm kulüpler resmi sitelerinden Federasyonu destekliyoruz açıklamaları yapmıştı. Oysa ki Galatasaray Spor Kulübü kötü bir şey söylemiyordu ki...
Süreç hızlansın, futbolumuz zarar görmesin.  Diğerleri ise bunu istemiyor. Bizim Fenerbahçe Spor Kulübünün yaptığı açıklamalara hiç bir şekilde cevap vermeyen, hatta bu açıklamaları normal buluyorum diyen Federasyon başkanımız var. Mevzu bahis Galatasaray olunca TFF web sitesi Fenerbahçe web sitesine dönüşüyor ve Galatasaray Spor Kulübüne cevabı yapıştırıyor. Bizler kin kokusu almaya başladık. Lütfen üşenmeyin ve kulübümüzün yaptığı açıklamayı ve TFF'nin bize verdiği cevabı iyi okuyun. Aradaki kültür, seviye, hoş görü ve tarafsızlık farkını sizde hissedeceksiniz. Özellikle Fenerbahçe'li arkadaşlarımız bu duruma sessiz kalmamalı. Çünkü taraflı bir Başkan futbolumuzu yönetiyor. Kesinlikle bu ifadelerim Fanatizm kokmuyor.

İşte tarafsızlığın içine sıçan o ifadeler;
"Galatasaray kulüpler birliğinden ihraç edilmeli"
İlhan Cavcav

"Ancak bir süredir bazı kulüplerimiz ile olayla ilgili veya ilgisiz aynı zamanda da bilgisiz bazı kişiler, yasal dayanaktan yoksun açıklamalar yapmaktadırlar. Özellikle bugün bir Süper Lig kulübümüzün yaptığı açıklama ile federasyonumuz adeta Avrupa'ya, UEFA'ya ve FIFA'ya şikayet edilmektedir. Belirtmek isteriz ki, Türkiye Futbol Federasyonu; şeffaf, açık ve yasalarla yönetilen bir kurumdur. Federasyonumuzu hukuka aykırı davranan bir kurum olarak lanse eden ve yurtdışına şikayet etme gibi tarihi yanılgıya düşenleri, Türk futbol tarihimiz affetmeyecektir." 
TFF

Kulüpler birliğinden ihraç edilmemizi isteyen İlhan CAVCAV, şikeye karışmış diğer takımlar için neden bu söylemi desteklemedi? Galatasaray düşmanlığı kimseye prim kazandırmaz.

TFF'nin yaptığı açıklama ise her zaman ki gibi gülünç. Ülkemizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine şikayet eden bir kulüp yöneticisine neden bu şekilde tavır alınmadı? Kaldı ki Galatasaray Spor Kulübü ülkemizi kimseye şikayet etmez. Uefa ve Fifa kurallarını uygulayın der. Bu da sizin işinize gelmez  "Galatasaray bizi Uefa'ya şikayet ediyor" dersiniz. 
Ama Galatasaray adalet istiyor. Adalet kimin umurunda. 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder