3 Mart 2012 Cumartesi

Adnan Polat İddianamesi

''Sayın başkan benim, İliç'in transferinden dolayı usulsüz olarak 75 bin dolar aldığıma dair lafları sağda solda söylüyormuşsunuz, bunlar benim kulağıma yoğun bir şekilde gelmeye başladı. İliç'in transferinde hangi paranın nereye verildiği hepsi kayıt altındadır. Her şey Galatasaray'ın menfaatleri adına yapılmıştır.
Umarım 2006 yılı Mayıs ayında sizin şoförünüzün kulüpten aldığı 1 milyon 500 bin dolar para da, kulübün menfaatleri doğrultusunda kullanılmıştır. Söz konusu makbuz kopyaları da bende mevcuttur. Hoşçakalın, Bülent Tulun'' 
Her şey yukarıdaki mektupla başladı. O dönemler Özhan Canaydın'ın arkasında iki isim vardı. Biri Bülent Tulun, diğeri Adnan Polat. Adnan Bülent'e İliç transferinde kar ettin diyor. Bülent bey hemen cevap veriyor; "Sende Mayıs ayında kulüpten 1,5 milyon dolar çıkardın" Bülent bey İliç transferiyle ilgili tüm makbuzların kendisinde olduğunu söylüyor. Adnan Polat ise 1,5 milyon dolar konusunda savcıyı ikna edemedi ve iddianame kabul edildi. Bir kaç gün öncesinde ise en önemli açıklama Galatasaray Spor Kulübünden geldi. 
"Genel Kurulumuzca ibra edilmiş olan söz konusu döneme ilişkin, gerek Kulüp Denetim Kurulu gerek mali denetim kurulları ve gerekse İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliği tarafından yapılan incelemeler sonucunda düzenlenen raporlarda bahis konusu hususa yönelik hiçbir usulsüzlük tespit edilmemiştir. Başkanımıza bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler dolayısıyla Kulübümüz adına teşekkürü bir borç biliriz."
Galatasaray Spor Kulübü o dönemle ilgili her hangi bir açıklarının olmadığını ve o dönemlerin denetlendiğini söylemekte. Muhtemelen kulübün defterleri kanıt olarak kullanılacak. Akabinde hakim Bülent Bey'den mektupta yazdığı satırları ispatlamasını isteyecek. Büyük ihtimal sözlü beyan dışında her hangi bir durum söz konusu olmayacak. Daha sonra durumun netleşmesi açısından Denizlispor kulübü eski yöneticileri olaya müdahil olabilir. 1,5 milyon doların Denizlispor - Fenerbahçe maçı için kullanılmadığı, Adnan Polat'ın kendi menfaatleri için kullandığı şüphesi üzerinde duruluyor.  Bu dosyanın şike dosyasından ayrılma sebebi de budur. Medya ise aksi haberler yapıyor. Üstelik henüz hiç biri iddianamenin tam metnine ulaşamamışken..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder