12 Mart 2012 Pazartesi

Fenerbahçe 72-76 Galatasaray Mp. // Şampiyon

İlk önce kızlarımızı tebrik ederek yazıya başlayalım. 
Maç öncesinde basketbol tutkunu bir çok arkadaşımız koç Ceyhun Yıldızoğlu'nun büyük maçları kaldıramadığını ve takımı iyi adapte edemediğinden söz etmişti. Pekte haksız değiller fakat şöyle bir gerçek var takımımızda. Yerli oyuncularımız neredeyse sıfıra yakın katkı yapıp maçı tamamlıyor. Bir koç için en büyük sorun budur. Sevimli Işıl mücadelesi ile göz doldururken isteneni vermediğinden umarım haberdardır. Maç sonlarında futbol takımında Sabri'nin yaptığı içi bayan basket takımımızda Işıl yapıyor. Bana kalırsa oyun anlamında Sabri'den pek bir farkı yok. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama Işıl'ın süre almadığı dakikalarda Galatasaray daha dirençli bir oyun sergiledi. Klasik bir yorum ama ne yazık ki gerçek bu. Altı kez kullandığı atışların hiç biri girmedi. Bu anlamda takımın en kötüsü. Bu maç için konuşuyorum yanılmıyorsam bir top çaldı ve dört asit yaptı . Kızcağıza fazla yüklendik farkındayım ama toparlanması lazım. Fenerbahçeli Birsel'in takımına yaptığı katkıyı Galatasaray'lı Işıl'da yapmalıdır. Beklentim yüksek, haliyle eleştiri de öyle.

Yerli sorunumuz gün geçtikçe bizi sıkıntıya sokuyor. Örneğin Yasemin Saylar, Ayşe Cora, Sariye Kumral süre almadan maçı tamamladı. Maç içinde tek olumlu katkıları rakip serbest atış kullanırken bağırmalarıydı. İddia ediyorum etkin bir iki yerli oyuncu ile bu takıma ne Türkiye'de ne de Avrupa'da kimse yan bakamaz.

Gelelim maçın seyrine;
İlk periyotta Fenerbahçe maça istekli başladı. İstediği sayıları buldu. Galatasaray'ın yabancıları ise henüz oyuna adapte olamamıştı. Aslında pekte zorlayan bir Fenerbahçe yoktu Galatasaray'ın karşısında. Beşiktaşlı kardeşimle maçı izlerken "bunlar sizi dağıtacak" demişti bana. Haksız da sayılmazdı. İlk periyotu Fenerbahçe 26-12 önde bitirdi. Kardeşimle birlikte diğer rakip taraftarların unuttuğu bir şey vardı. Bu takımda Taurasi, Prince, Charles, Fowles gibi dünya yıldızları oynuyor. İlk periyotta henüz hiç biri tam anlamıyla devreye girememişti. Bunun verdiği öz güvenle farkın kapanacağını tahmin etmiştim. Nitekim yanılmadım. İkinci periyot Galatasaray müthiş bir dönüş yaparak 12-32 periyot skoru olmak üzere devreyi 38-44 önde kapadı.

İkinci periyot ilk periyotun tekrarı gibiydi. Fenerbahçe sayıları buluyor Galatasaray ise inanılmaz bir şekilde hücumlardan boş dönüyor. Üstelik ne alan savunması, ne de başka bir şey var. Bu noktada Ceyhun Yıldızoğlu inanılmaz hata yaptı. Fenerbahçe farkı kapatıyor ve 9 sayı öne geçiyor. Ceyhun Yıldızoğlu neyi bekledi bilmiyorum ama molayı fark 9 iken aldı. Haklı olarak taraftar isyanlarda. Twitter'ın trend listesinde bile Ceyhun Yıldızoğlu'nun ismi varken taraftar nasıl haksız olabilir ki? Üstelik 3.periyotta takımımız ilk sayısını periyotun bitimine 3 dakika kala buldu. Bu noktadan sonra maçın çevrilemeyeceğini düşündüm.


Son periyotta  takım alan savunmasını başarıyla uyguladı. Fenerbahçe karşılık vermekte zorlandı. Ribaund konusunda Fowles ve Charles düdüğü hiç kaptırmadı. Özellikle son periyotta Fowles neredeyse girdiği tüm ribaundları alarak maçın kazanılmasına çok önemli katkı yaptı. Taurasi ve Fowles son periyotta maçı koparan isimlerdi. Özellikle maçın son anlarında Taurasi'nin Pondexter üzerinden bulduğu sayı mesaj niteliğindeydi. 
Çok fazla sevinmiyoruz aslına bakarsanız. Çünkü beklentimiz çok yüksek. Fenerbahçe bu yüksekliğin aşağısında kalıyor. Kızlarımızı tebrik eder, darısı Avrupa kupasına diyoruz. 
SALON: Antakya Spor Salonu
HAKEMLER: Halil Baldemir, Fatih Arslanoğlu, Ayşe Nur Yazıcıoğlu
FENERBAHÇE (72): Birsel Vardarlı 6 (3 ribaund- 3 asist), Esmeral Tunçluer (1 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 8 (5 ribaund- 3 asist), Penny Taylor 11 (1 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 15 (9 ribaund- 1 asist), Nevin Nevlin 2 (1 ribaund- 1 asist), Cappie Pondexter 10 (1 ribaund- 2 asist), Angel McCoughtry 20 (4 ribaund- 3 asist)
GALATASARAY MEDİCAL PARK (76): Epiphany Prince 17 (3 ribaund), Bahar Çağlar (1 ribaund- 2 asist), Işıl Alben (3 ribaund- 4 asist), Diana Taurasi 18 (4 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 6 (4 ribaund- 2 asist), Melisa Can, Tina Charles 10 (11 ribaund), Sylvia Fowles 25 (16 ribaund- 1 asist)
1.PERİYOT: 26-14
2.PERİYOT: 12-32
3.PERİYOT: 21- 7
4.PERİYOT:13-25


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder