23 Nisan 2012 Pazartesi

Galatasaray 1-2 Fenerbahçe // Futbolun Adaleti Olmaz


Her şey hazır, taraftar günlerce çalışmış gösteri için, futbolcular dış dünyaya kapılarını kapatmış büyük günü bekliyor. 
Dostluk yalanı altında maçtan önce yenilen yemek. Yöneticiler bir birlerinin gözüne bakarak yemeklerini yer, maç bittiğinde mikrofonu kapan dostluk yemeği yediğini hatırlamaz. 
Herkes maça hazır. 

İlk düdükten itibaren Galatasaray'ın baskılı oyunu hakimdi. Fenerbahçe zaman zaman dengeyi sağlamaya çalışsa da Galatasaray orta alanda yaptığı presle rakibine top vermedi. Oynanan futbolu gördüğümde "şimdi çıkar fenerlinin biri golü atar" dedim kendi kendime. Henüz lafı bitirmemişken golü kalemizde gördük. Alex'in klas ara pasında savunmada olması gereken Zigler'in golü atması beni şaşırttı. Galatasaray golü yedikten sonra oynadığı oyundan taviz vermedi ve ayağa pas yaparak oyunu rölantiye almaya çalıştı. Fenerbahçe savunması bir iki pozisyon dışında hata yapmayarak ilk yarıyı tamamladı. 


İkinci yarıda Galatasaray mükemmele yakın bir oyun oynayarak taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Ardı ardına kaçırılan pozisyonlardan sonra Selçuk İnan'ın serbest vuruşundan gelen gol dengeyi değiştirdi. Şimdi her şey Galatasaray'ın lehineydi. Fenerbahçe oyundan düşmüştü fakat Galatasaray'lı futbolcuların gol kaçırma yarışı pahalıya mal oldu. Ardından Fenerbahçe nadir gerçekleştirdiği ataklardan birinde golü bularak Galatasaray takımının oyundan düşmesini sağladı. 2-2 lik maçta yoğun eleştirilere maruz kalan Aykut Kocaman Özer ve Stoch'u oyuna alarak çok akıllı iş yaptı. Hatırlayacaksınız Kadıköy'de ki beraberlikten sonra Volkan bile Aykut hocayı eleştirmişti. Bu eleştirilerin gereksiz olduğunu bugün Fenerbahçeli futbolcular oynadıkları oyunla kanıtladı. Demek ki tüm suç Aykut hocada değilmiş. 


Maç sonunda Gökhan Gönül'ün Koreografi'yi eleştirerek "Allahın Adaleti" demesi, Volkan'ın Galatasaray taraftarının sakin duruşuyla alay etmesi ve Muslera'nın 15-20 dakika topa dokunmadım açıklaması akılda kalanlardan oldu. 

Maçın izleyen ve skorun 1-2 bittiğine sadece ben şaşırmadım. İstatistikler konuşsa daha iyi olur. Bu istatistikler bağıra bağıra "Futbolun Adaleti Olmaz" diyor.

Gol Girişimi;
Galatasaray: 24
Fenerbahçe: 5

Serbest Vuruşlar;
Galatasaray: 26
Fenerbahçe: 13

Korner;
Galatasaray: 8
Fenerbahçe: 0

Topa Sahip Olma;
Galatasaray: %62
Fenerbahçe: %38

Koreografi;
Galatasaray açısından günün tek tesellisi taraftardan geldi. Galatasaray taraftarı yine Türkiye'de eşi benzeri yapılmamış bir koreografiye imza attı. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. 


Koreografi Videosu;
Stat: Türk Telekom Arena 
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Kemal Yılmaz
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar (Dk. 89 Sabri Sarıoğlu), Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak (Dk. 61 Aydın Yılmaz), Necati Ateş (Dk. 78 Baros), Elmander 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Selçuk Şahin, Caner Erkin (Dk. 73 Özer Hurmacı), Ale (Dk. 72 Stoch), Sow (Dk. 40 Bienvenu)
Goller: Dk. 17 Ziegler, Dk. 80 Stoch (Fenerbahçe), Dk. 68 Selçuk İnan (Galatasaray) 
Sarı kartlar: Dk. 6 Melo (Galatasaray), Dk. 30 Caner Erkin, Dk. 49 Ale, Dk. 78 Selçuk Şahin, Dk. 90+2 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder