3 Eylül 2012 Pazartesi

Galatasaray 3-2 Bursaspor // Yalancı Liderlik

Süper ligde 3 haftayı geride bırakırken oynanan futbollara bakıldığında ben farklıyım izlenimi veren bir takım ne yazık ki yok. Özellikle savunma hatalarının çok ön planda olduğunu gördük.

Sezon öncesinde taraflı tarafsız herkes Galatasaray'ın rüya kadro kurduğunu söylerken aynı Galatasaray geçen sezon yediği golün neredeyse 3/1'ini daha 3 haftada yedi. Organize gol atma konusunda çok zayıf. Ligin ilk haftalarında bazı şeyler hoş görülebilir zira ilerleyen haftalarda savunma problemi çözülmezse ligi bir tarafa koyuyorum şampiyonlar liginde galibiyet almak hayal olur.


Ligin en çok gol atan ve en çok gol yiyen takımı olma unvanıyla liderliği elinde bulundurmak pek önemli değil.  Hani yalancı bahar dedikleri şey var ya Galatasaray'ın liderliği de yalancı gibi. Ama atlanan bir husus var ki kimsenin görmeye niyeti yok. Süper kupa maçında Fenerbahçe'den iki gol yemek, İnönü de Beşiiktaş'dan üç ve Bursa'dan iki gol yemek sürpriz değil. Elbette savunma hataları çok fazla, bunu görmezden gelmek mümkün değil ancak Galatasaray'ın karşısındaki rakipler de ikinci lig takımı değil. Beklenti büyük olunca değerlendirmeler biraz daha karamsar oluyor. 
Galatasaray 3-2 Fenerbahçe (süpe kupa finali)
Galatasaray 2-1 Kasımpaşa
Beşiktaş      3-3 Galatasaray
Galatasaray 3-2 Kasımpaşa

Büyük maçlarda Galatasaray'ın en büyük özelliği tutarlı oyunudur. Geçen sezonda oynanılan büyük maçlara bakıldığında Galatasaray her zaman daha iyi oynayan takım olmuş ve bunu geneline yaymıştır. Hiç bir zaman golü atıp oyunu yavaşlatma gibi bir seçeneğe ihtiyaç duymamıştır. Ne yazık ki dün sahada böyle bir Galatasaray vardı.


Fernando Muslera; Yan toplardaki sıkıntı devam ediyor. Kimi çevreler güven verdiğini söylese de ekstra bir performans yok.
Emmanuel Eboue; Bu sene hücuma daha çok çıkıyor. Bildiğimiz klasik oyununu sergilemeye devam ediyor.
Dany Nounkeu; Dün sahanın en iyilerinden biriydi. Özellikle bire bir pozisyonlarda başarılıydı.
Semih Kaya; Sorumluluktan kaçmıyor. Performans düşüklüğü yaşasa da ilerleyen maçlarda gerçek oyununu sergileyeceğinden şüphemiz yok. 
Hakan Balta; Garantici, etliye sütlüye karışmayan görüntüsü devam ediyor.
Felipe Melo; İstekli fakat yeterli değil. 
Selçuk İnan; Orta sahanın direnci.
Hamit Altıntop; Zorunlu olmadıkça ilk 11'e alınmaması gerekir. Sezonun 20.haftasında da aynı şeyleri söyleyeceğimden eminim. 
Emre Çolak; Maşallah nazar değmesin. Artistliği bıraksın. 
Nordin Amrabat; Yavaş yavaş kendini bulmaya başladı. Oyuna girdikten sonra oldukça etkiliydi.
Johan Elmander; Eleman çalışıyor. Son vuruşlarını hiç bir zaman beğenmedim ama çalışıyor dedim ya. 
Burak Yılmaz; Burnunun üzerine baş parmağını getirdi ya daha ne söyleyeyim.
Umut Bulut; Etkileyici, çalışkan, golcü.
Aydın Yılmaz; Yılmasın kendisi elbet bir gün ilk on birde başlar. Bu arada çocuk büyüdükçe performansı artıyor.
***
Maçın futbolcusu; Musa (Kendis kalesine ve rakip gol atma başarısını gösterdi.)
Maçın artisti; Burak ( Gol attı kameraya koştu)
Maçın isyancısı; Amrabat (Kendisine yeterince pas atılmadı)
Maçın kötüsü; Hamit (açıklama yok)


Galatasaray
Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Dany Nounkeu, Semih Kaya, Hakan Balta, Felipe Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Emre Çolak (Dk.60 Nordin Amrabat), Johan Elmander (Dk.56 Burak Yılmaz), Umut Bulut (Dk.76 Aydın Yılmaz)
Yedekler
Ufuk Ceylan, Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Çağlar Birinci, Yekta Kurtuluş, Nordin Amrabat, Burak Yılmaz
Bursaspor
Carson, Basser, Ömer Erdoğan, İbrahim, Hakan Aslantaş, Musa Çağıran (Dk.82 Murat Yıldırım), N'diaye (Dk.77 Bangura), Vederson, Batalla, Sestak (Dk.60 Belluschi), Pinto
Sarı Kartlar
Dk.50 Hamit Altıntop (Galatasaray), Dk.42 Pinto (Bursaspor)
Goller
Dk.23 Umut Bulut, Dk.71 Musa Çağıran (k.k.), Dk.80 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk.51 Musa Çağıran, Dk.85 Ömer Erdoğan (Bursaspor) 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder