17 Kasım 2012 Cumartesi

Galatasaray 1-3 Karabükspor || Mavi Ateş, Beyaz Düşler

      Karabük’ü ve Mesut Bakkal’ı tebrik ederek başlamak lazım. Beşiktaş 3, Bursa 4, Eskişehir 5 atmış bu takıma. Mesut Hoca gelmeden önce tek galibiyetleri ligin zirvesindeki Antalyaspor’a karşıydı. Henüz 2 hafta önce takımın başına geldi. Oynatmayı, mücadele etmeyi öğretmiş takımına. Galatasaray’ın kasetlerini izletmeye gerek bile görmemiştir. Kime sorarsanız sorun Galatasaray’ın sistemini size ezbere söyler. Karabük için yapılması gereken tek şey mücadele etmekti. Öyle savunmaya da çekilmeye niyetleri yoktu. Bir kere cesaret damarları şişmişti. Nihayetinde hak ettiklerini aldılar.   Maç sonunda Mesut hoca değerlendirme yaparken mütevazı açıklamalarda bulundu. Galatasaray’ın sistemini bildiklerini ve bekledikleri şekilde bir gol yediklerini söyledi.

Maçın yıldızı Lomana LuaLua
80 doğumlu 32 yaşında. Kariyerinde Newcastle, Portsmouth, Oliympiakos gibi takımlar var.  Kongolu yıldız milli takımında da 28 maça çıkıp 7 gol atmış. Dikkatimizi çekmek için Galatasaray’ı yenmeleri gerekiyormuş. Bu da benim ayıbım. İlhan Parlak ve Ahmet İlhan günün diğer yıldızlarıydı.


Galatasaray’a
Eleştirmek kolay ama Galatasaray’da birilerini eleştirmek pek kolay değil. Fatih Terim’in tercihlerini Aykut Kocaman yapmış olsaydı manşetlerden düşmezdi. Mençıstır maçı öncesi medyamız ve bizler elbette hassas davranmalıyız ama yanlışları da söylemek gerekir. Oyuncu tercihlerinde doğru gördüğüm hiçbir şey yok. Şunu da doğru yaptı helal olsun dedirtecek bir şeylerde olmadı. Maç sonunda yaptığı açıklamalar fakir edebiyatı. Bu ortamda eleştirilmesi gereken ilk kişi Fatih hocadır. 

Taraftara;
Birkaç sene öncesine kadar taraftar grubunun arasında izlerdim maçları. Donumuz atletimiz sırılsıklam olurdu.
Şimdi değişen çok şey var. ultrAslan tek grup olma yolunda mücadelesini sertleştirdikçe taraftar gruptan kaçmaya başladı. ultrAslan Üni yok olmak üzere. Boys Of Hell  100-150 kişiyi zor topluyor. Kapalı tayfası zaten diğerlerinden kopuk.  Eeee nerede birlik beraberlik. ultrAslan koordinatörü Oğuz bey ve Ömer Haliloğlu bu durumun farkında.

Hakeme;
Mağlubiyetle kapanmış bir maçın ardından hakeme saydırmanın anlamsızlığı arasında Galatasaray’ın sayılmayan golünü ve verilmeyen penaltısını konuşmak ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Mençıstıra;
Mençıstır tatile geliyor. Gelmişken boğaz turu yaparlar, Galatasaray adasında yemeklerini yerler çıkarlar maçına.
Ya biz?
Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Tolga Özkalfa, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 61 Engin Baytar), Selçuk İnan, Melo (Dk. 70 Amrabat), Emre Çolak, Umut Bulut (Dk. 46 Elmander), Burak Yılmaz
Kardemir Karabükspor: Tomic, Erdem Özgenç, Mabiala, Deumi, İshak Doğan, İlhan Parlak, Yiğit İncedemir, Birol Hikmet (Dk. 81 Hakan Söyler), Ahmet İlhan Özek, Lualua (Dk. 85 Cernat), Mehmet Yıldız (Dk. 72 Hamroun)
Goller: Dk. 22 Ahmet İlhan Özek, Dk. 35 Mehmet Yıldız, Dk. 90 1 İlhan Parlak, Dk. 31 Burak Yılmaz
Sarı kartlar: Dk. 23 Erdem Özgenç, Dk. 48 Lualua, Dk. 55 Yiğit İncedemir, Dk. 74 Dany, Dk. 76 Selçuk İnan

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder