17 Şubat 2013 Pazar

Galatasaray Loca Satışlarında Usulsüzlük Yapıyor mu?

   
       Son dönemlerde Galatasaray'ın  loca satışlarının çeşitli kesimler tarafından eleştirildiğini görmekteyiz. Özellikle geçen günlerde borsa mevzusuyla ilgili kulübün hissedarlarına "küçük yatırımcı", "evlerini sattılar hissedar oldular"  yakıştırması yapılması olayın özüne zarar verdi.
Bu duruma müteakip günlerde yeni bir gündem maddesi ortaya atıldı.
Galatasaray eski Loca sahiplerine yeni fiyatlarla ilgili mektup gönderdi. Ortaya atılan iddiaya göre Galatasaray taraftarlarına iki ayrı seçenek sunuyormuş gibi gösteriliyor. Bunlar faturalı ve faturasız satış olarak lanse edildi. Hemen ardından "Galatasaray Localarını faturasız satıyor ve vergi kaçırıyor" söylemleri ortaya çıktı. Bu durumu uzunca anlatmaya gerek yok. Herkesin anlayacağı bir dilden ifade edeceğim.

       Kulübün 194 locası bulunuyor. Bu locaların bir kısmı sportif a.ş.'nin gelirlerinde gözüküyor. Daha sonra yapılan 54 loca ise sportif a.ş.'ye devredilmedi. Sportif a.ş.'ye devredilen localarda faturasız satış yapılması söz konusu değil. Fakat derneğin bünyesinde olan 54 adet loca için uygulama farklı. Galatasaray bu locaları sadece makbuz karşılığında satabiliyor. (Dernekler kanunu) Ayrıca eski loca sahiplerine gönderilen mektupta 2014 yılında kalan 54 locanın şirket bünyesine aktarılacağı yazılı. Diyebilirsiniz ki Galatasaray kalan 54 locayı şirkete devrettikten sonra satış yapabilirdi. Bunda haklısınız zira bu durumla ilgili usuller neyi gerektiriyor bilemiyoruz. Muhtemelen Galatasaray zaman kaybetmeden satış yaparak kar elde etmenin derdinde.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder