19 Ekim 2014 Pazar

Galatasaray 2-1 Fenerbahçe || Futbolu hatırladık!

Galatasaray derbiyi kazandı, her şeyi unutalım... başka bir şey konuşmayalım anlayışı biz bilinçli taraftarların yapabileceği bir şey değil.
Taraftarın stada girerken çektiği eziyet, sıkılan biber gazı, stadyuma girişlerde yönlendirici elemanların bulunmayışı, maç çıkışı stadyumdan ayrılmak için binlerce kişinin kapılarda sıkışması, tribünlerin boşluğu ve en önemlisi karşılaşmanın olaysız tamamlanması skordan daha fazla konuşulmalıdır.
Bu fotoğraf Hürriyet internet sitesinden alınmıştır. Hürriyet taraftarın passo nedeniyle izdiham oluşturduğunu yok sayarak haberi okuyucularına "maça büyük ilgi var" şeklinde sunmuş.
ultrAslan Uni'yi konuşmalıyız. Fb'nin attığı golde topun dışarı çıktığını stadyumdaki 33 bin kişi hissetti fakat sahanın içindeki dünya yıldızı hakemimiz göremedi!
Sneijder'in gollerini konuşalım konuşmasına ama şu sözlerini es geçmeyelim " Golden hemen önce top yaklaşık 1 metre dışarı çıkıyor ve maç devam ediyor. Bu konu çok önemliydi, maç 1-0 olsaydı, o golle 1-1'e gelecekti. Bunun hesabını kim verecekti? "

ultrAslan Uni'nin hazırladığı koreografi. Doğu Üst Tribün yönünden çekilmiştir.
Stadyuma girişte çektiğimiz eziyeti kendimizden örnek vererek açıklayalım. Yanımızda İsviçre'den gelen iki arkadaşımız ve 7-8 kişilik bir grup var. Her zamanki gibi Seyrantepe asansörde keyif yapmaktayız. İsviçre'li arkadaşlarımızda oldukça neşeli. Normalde 15 dk. öncesinden stadyuma girmeyi tercih ederiz fakat bazı giriş yollarının kapatılması nedeniyle 1 saat önce girmeyi denedik. Asansörle otopark yoluna inmek için kalabalıktan dolayı 15-20 dk bekledik. Daha sonra polis yönlendirmesi ile merdivenlerden inerek deplasman taraftarlarının maça girdiği bölümden stada girmeye çalıştık. Yüzlerce kişi aynı yolu kullanarak içeriye girmeyi çalıştı... Olanlar oldu o dakikalarda. Girdiğimiz bölümdeki kapılar kapatılmış olması taraftarı çılgına çevirdi. Demirden yapılmış kapıların alttaki telleri kırıldı. Bazı taraftarlar kırılan bölümden stadyuma girdi. O esnada durumu fark eden polisler biber gazı ile taraftara müdahalede bulundu. Göz altına alınan taraftarlar oldu. 1 saat öncesinde 5 dk. uzaklıkta olduğumuz Arena'ya girmek istedik fakat ancak maçın 10. dakikasında girebildik.
Bizi polis ile karşı karşıya bırakan, girişlere yönlendirici eleman koymayan yönetim yaşananların tek sorumlusudur.
Polis tellerin arkasındaki taraftara biber gazı sıkmaya hazırlanıyor. Bu görüntüden bir kaç saniye sonra biber gazı sıkılıyor. Tellerin arkasında en az 2 bin biletli taraftar stadyuma geç girmek zorunda kaldı. 
Derbi maçlarda iyi veya kötü oynayarak kazanmanın hiç bir önemi yoktur. Taraftarlar her şeye rağmen galibiyete, mağlubiyete bakar. İlk yarıda Anderlecht maçının tekrarını izliyor hissine kapıldık. Fb pozisyon bulamasa da topu ayağında tutmaya çalışarak Galatasaray'ın oynamasına izin vermedi. Kanat oyuncularımızın yeteneksizliği canımızı sıkmaya devam etti. Ben buna şahsen formsuzluk demiyorum. Ne yazık ki yeteneksizler.
Şans eseri kalemizde gol görmeden ilk yarıyı kapatmış olduk. İkinci yarıya hızlı başladık. Yeteneksiz kanat oyuncularımızın boş alanlara kaçması akıcı futbolu getirdi. Ardından fb'nin eksik kalması  her şeyi lehimize çevirdi. Bu dakikadan sora verdiğimiz net bir pozisyon hariç oyun kontrolümüzdeydi. Fb'li oyuncuların fırsat bulduklarında zaman zaman ikinci topu sahaya atarak oyunu durdurmaya çalışması, Volkan'ın sakatlık bahanesiyle alışkanlık haline getirdiği durumlar futbol açısından ahlaki değildir. Bu sırada Sneijder en ahlaksız olanını yaptı... Kendi deyimiyle 85 ve 90'da attığı roketlerle Volkan'ı cezalandırmış oldu. Maç bu şekilde tamamlandı derken Cüneyt Çakır ve ekibi sahneye çıkarak rakibe bir hediye verdi. Yıldız hakem Cüneyt Çakır bu hediyeyi anlamsız kıldığı için devre arasında Rıdvan Dilmen'in "Hiç bir şey yapmıyor, oyundan alınmalı" dediği oyuncuya teşekkür etmelidir. Biz de o oyuncuya teşekkür ederiz. Yoksa ana avrat düz giderdik Dünya yıldızına...

Tam olarak bilmiyorum fakat koreografiyi yapan ultrAslan Uni mensupları görsel şov tamamlandıktan sonra e-bilet uygulamasını protesto etmek için stadyumdan ayrılmış. Emeklerinden dolayı kendilerini tebrik ediyoruz.
Bu görüntüyü 23 Ekim 2011 tarihinde çekmiştim. Dün bu görüntünün tekrarı yaşandı. 
Uzun zamandır maç çıkışlarında izdiham yaşandığını görmüyorduk. Metronun çalışma nedeniyle kapalı olması taraftarı zor durumda bıraktı. Stadyum tam anlamıyla 1-5, 2 saat sonra boşaltılabildi.

E-bilet protestosu ile ilgili söylemek istediğim bir şeyler var. Bazı taraftarlarımız gerçek anlamda protesto ederek stadyuma gelmedi. Bir çoğunun nedeni ise fiyat politikası. Şahsi olarak kombine almış olmasaydım kesinlikle bilet alıp bu maça gelmezdim. E-bilete sermaye gözüyle bakanlar kulübümüzün uyguladığı fiyat politikasına da aynı gözle bakmalıdır.

Klasik küfürler dışında saha olayının yaşanmaması kesinlikle e-biletin getirdiği sonuçlardan biri değildir. Beceriksiz TFF başkanı eminim ki bir kaç ay sonra sahalarda olay yaşanmadığını bu maçı örnek vererek anlatacaktır. Anlatırken kendisine edilen bir düzine küfürden bahsetmeyecektir.

Ağırlıklı olarak futbolun içini değil dışını konuşan taraftar profili oluştu. Bizi saha içinden saha dışına iten sorumlular istifa etmelidir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder