2 Mayıs 2009 Cumartesi

Engelsiz Aslanlar'ımızın Şampiyonlar Ligi Maçları | Finaldeyiz |


Finaldeyiz | Galatasaray 87 - Lottomatica Elecom Sports 54


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşmasında İtalyan temsilcisi Lottomatica Elecom Sports Roma takımını 87-54 mağlup ederek finale yükseldi. Galatasaray'ın finaldeki rakibi ise RSC Rollis Zwickau takımı oldu.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak yarı finale yükselen Galatasaray, bu turda A Grubu'nu birinci sırada tamamlayan İtalyan takımı Lottomatica Elecom Sports Roma ile eşleşti. Kısa süre önce tamamlanan karşılaşmada rakibine oranla çok daha iyi bir oyun sergileyen Galatasaray, karşılaşmanın tüm periyotlarında rakibine üstünlük sağlarken, ilk yarıyı da 43-28 önde kapattı.

Galatasaray'ı finale taşıyan galibiyette Justin Eveson 29 sayıyla en skorer isim olurken, Petr Tucek 22, Selim Sayak 13 ve Ferit Gümüş 9 sayıyla oynadı. Oyun kurucumuz Hussein Haidari ise bu karşılaşmada 16 asistle oynayarak galibiyette önemli pay sahibi oldu.

1.Periyot: 25-13
2.Periyot: 18-15
3.Periyot: 19-14
4.Periyot: 25-12

Yarı finalin diğer karşılaşmasında ise Galatasaray'ın da bulunduğu B Grubunu lider olarak tamamlayan Almanya temsilcisi RSC Rollis Zwickau ile bir diğer Alman takımı ve A Grubu'nun ikincisi RSV Lahn-Dill karşılaştı. Bu karşılaşmadan RSC Rollis Zwickau takımı 69-55 galip ayrılarak finaldeki ikinci takım oldu.

Bugün sabah saatlerinde grup maçlarında karşılaşan iki finalist takımın mücadelesinde Galatasaray, Zwickau'ya 72-60 mağlup olmuştu.

Galatasaray ve RSC Rollis Zwickau arasında oynanacak olan Şampiyonlar Ligi final karşılaşması yarın (3 Mayıs 2009) Türkiye saati ile 14:45'de oynanacak.




********************************************************************************************************************************************************************************************************



İkinci Galibiyet | Galatasaray 75 - CS Meaux 57

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında Fransa temsilcisi CS Meaux takımını 75-57 gibi net bir skorla mağlup etti. Galatasaray bu sonuçla turnuvanın ilk gününde oynadığı iki karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmış oldu.

Günün ilk karşılaşmasında İspanyol takımı CD Once Andalucia'yı 81-72 mağlup eden Galatasaray, ikinci karşılaşmada da Fransa temsilcisi CS Meaux'u 75-57 yendi. Karşılaşmada Galatasaray'ı galibiyete taşıyan oyuncular 29 sayıyla Petr Tucek, 23 sayıyla Justin Eveson ve 13 sayıyla Matt Scott oldu. Oyuncumuz Petr Tucek günün ilk karşılaşmasında da 38 sayıyla oynamıştı ve turnuvanın ilk günündeki iki karşılaşmada 67 sayı atmış oldu.

1.Periyot: 13-11
2.Periyot: 19-17
3.Periyot: 17-14
4.Periyot: 26-15

Rakibi karşısında tüm çeyreklerde üstün olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, son çeyrekte ise 26-15'lik bir skor yakalayarak hem farka hem de galibiyete uzandı. Bu sonuçla Galatasaray, B Grubu'nda iki maçta iki galibiyete ulaşırken CS Meaux iki maçta iki mağlubiyet almış oldu. Turnuvada öğlen saatlerinde oynanan karşılaşmalarda Galatasaray Andalucia'yı 81-72 ve Rollis Zwickau da CS Meaux'u 79-61 mağlup etmişti.

Galatasaray yarın Türkiye saati ile 10:30'da, Almanya temsilcisi RSC Rollis Zwickau ile karşılaşacak.

Turnuvada A Grubu'nda bugün oynanan karşılaşmalarda ise Almanya temsilcisi ve bu turnuvanın evsahibi takımı RSV Lahn-Dill, Fransız takımı Hyeres Handiclub'ı 58-57 mağlup ederken İtalyan takımı Lottomatica Elecom, İspanya temsilcisi Fundosa Once Madrid'i 71-68 yendi





********************************************************************************************************************************************************************************************************


Şampiyon Gibi Başladık | Galatasaray 81 Andalucia 72


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ŞampiyonlarLigi'ndeki ilk karşılaşmasında İspanyol rakibi CD Once Andalucia'yı 81-72 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.

Son şampiyon unvanıyla katıldığı Şampiyonlar Ligi mücadelesindeki ilk karşılaşmasında İspanyol rakibi CD Once Andalucia ile karşılaşan Galatasaray, rakibini 81-72 mağlup etti. Takımımızda Petr Tucek 38 sayıyla sahanın da en skorer ismi olurken, Justin Eveson 20, Matt Scott 12 ve Ferit Gümüş 11 sayıyla oynadılar. Galatasaray'da Hussein Haidari ise 16 asistle galibiyetle önemli pay sahibi oldu.

Grubumuzdaki diğer karşılaşmada ise Fransız CS Meaux takımı Almanya temsilcsi RSC Rollis Zwickau'ya 71-69 mağlup oldu. Günün ikinci karşılaşmasında Galatasaray, CS Meaux takımıyla Türkiye saati ile 19:00'da karşılaşacak.

1.Periyot: 19-12
2.Periyot: 23-22
3.Periyot: 21-14
4.Periyot: 18-24



********************************************************************************************************************************************************************************************************

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder