27 Haziran 2009 Cumartesi

Superleague Formula Yarın Start Alıyor


Superleague Formula Yarın Start Alıyor


Superleague Formula, bu haftasonu Fransa'nın Magny-Cours pistinde başlıyor. İkinci sezonuna giren Superleague Formula'da, Galatasaray aracının pilot koltuğunda Duncan Tappy oturacak.

Haftasonu Fransa'nın Magny-Cours pisitinde başlayacak olan Superleague Formula, yeni sezona yeniliklerle başlıyor. Futbolun heyecanıyla yarış pistlerinin hızını biraraya getiren Superleague Formula'ya, Türkiye'den sadece Galatasaray katılıyor.

Superleague Formula'da yenilenen yarış formatına göre günün ilk yarışı, her zamanki gibi 45 dakika üzerinden koşulacak. Ve yine geçen seneki gibi, ilk yarışın final sıralaması ters çevrilerek günün ikinci yarışı başlayacak. 90 dakikalık bu etap tamamlandıktan sonra, sezonun yeniliği olan üçüncü bir yarış yapılacak. Bu etaba, günün iki yarışını ilk 3 sırada bitiren otomobiller katılacak.

Böylece "Hafta Sonu Şampiyonu" belirlenecek. Hafta sonu şampiyonunun belirleneceği üçüncü yarış, takımlara ekstra puan kazandırmayacak. Buna karşılık 330 bin Euro'luk etap ödülünün sahibini bulmasında bu son yarış etkili olacak.

Ayrıca seri için Menard Competition Technologies firması tarafından özel olarak üretilen 4.2 litre V12 motorlar kullanılacak Superleague Formula otomobillerinde. 2008'de de kullanılan yüksek teknolojili 750+ beygir gücündeki motorlar en üst düzey sağlamlık ve güç noktasına ulaştı bu sezon için. MTC firması bu motorları geçen seneden edindikleri tecrübe ile geliştirdi ve futbol taraftarlarının da hoşuna gidecek seslerle pistte yerini almasını sağladı. Ayrıca bu yeni gelişmeler su soğutma sistemi ve yüksek g kuvvetli virajlarda motorun verimliliğini de içeriyor.

Bu sezondan itibaren Sonangol'un ana sponsoru olduğu Superleague Formula'un yeni sezonunda yarışacak olan takımlar ve pilotları ise şu şekilde;

Galatasaray Ultimate / Duncan Tappy
Sporting Clube de Portugal / Zakspeed Pedro Petiz
AC Milan Azerti / Giorgio Pantano
PSV Azerti / Dominick Muermans
Al-Ain FC Ultimate / Miquel Molina
Flamengo Delta ADR / Enrique Bernoldi
Anderlecht Zakspeed / Yelmer Buurman
Olympiacos GU Racing / Davide Rigon
FC Basel GU Racing / Max Wissel
Corinthians Alan Docking Racing / Antonio Pizzonia
Atlético Madrid Alan Docking Racing TBA
FC Porto Hitech / Tristan Gommendy
Glasgow Rangers Alan Docking Racing / John Martin
Tottenham Hotspur Alan Docking Racing / Craig Dolby
Liverpool FC Hitech / Adrián Vallés
AS Roma Azerti / Jonathan Kennard
FC Midtylland Hitech / Kasper Andersen
Olympique Lyonnais Epsilon / Nelson Panciatici

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder