13 Ocak 2011 Perşembe

Unutulmaz bir veda...



Ali Sami Yen Stadı veda gecesinde duygu yüklü saatler yaşandı. Efsaneler karşılaşması sonrasında Ali Sami Yen Stadı'nda kurulan dev ekranlarda Ali Sami Yen Stadı'nın taraftarlara vedası, bu sahada oynanan sayısız zaferlerin gösterildiği videolar eşliğinde yapıldı. Ünlü Galatasaraylı  DJ Ayhan Güngör'ün sunduğu programda paryo efektlerle Ali Sami Yen Stadı ışık seline büründü. Değişik ışık gösterileri ve  görüntüler duygusal sahneler yaşanmasına neden oldu. Sarı-kırmızı kıyafetler giyinmiş 300 dansçının sahada gerçekleştirdiği gösteriler büyük beğeni toplarken, dev Galatasaray bayraklı sporcular sahayı tamamen sarı-kırmızıya büründürdü. 



Gecede Galatasaray'ın tarihi başarıları,  Yalçın Gruda'nın anlatımıyla bir kez daha ekranlardan izlettirildi. Gösterilerin ardından eski Başkanlarımızdan  Selahattin Bayezit ve Başkan  Adnan Polat sahanın ortasında kurulan podyuma gelerek  birer konuşma yaptılar.  Eski Başkanımız Selahattin Bayezit bugün kulübün zaferle örülmüş tarihinde bir dönemi daha kapatıp, yeni bir döneme hazırlandıklarını kaydederek, şunları söyledi: " Evimiz gibi sevdiğimiz, bir mabet saydığımız, sevinçleri, acıları, zaferleri, kederleri yaşadığımız yuvamızda son günümüz. Bugün onun kapısını saygıyla, biraz da kederle kapatacağız ve Galatasaray tarihinde yeni bir dönemin kapısını açacağız. Unutmayın unutturmayın. Bizleri 46 yıl bu stat bağrında taşıdı. Galatasarayımız bu statta o kadar büyüdü ki buraya sığamaz oldu. Bizi buralara taşıyan büyüten Ali Sami Yen Stadı'na veda ediyoruz. Bu stadın temelleri atıldığında, buraları şehrin dışında kuş uçmaz kervan geçmez bir kırsaldı. Bu kadar yere kim nasıl gelir dediler. O günlerde yöneticiler cesur bir karar verdiler ve bunda ısrar ettiler o büyüklerimize teşekkür borçluyuz.''

Başkan Adnan Polat ise " Bugün çok hüzünlü bir gün'' diyerek başladığı konuşmasında "Bugün bütün gönlümüzü, kalbimizi verdiğimiz, hayatımızı geçirdiğimiz Ali Sami Yen'imizden ayrılıyoruz. Ancak burası bizim gönlümüzde, ruhumuzda ilelebet kalacaktır. Burayı bu hale getiren sizlersiniz, bunu unutmayacağız. Hepinize elveda diyoruz" dedi.



Konuşmaların ardından bugüne kadar hep taraftarın sahaya atarak yaptığı konfeti show, bu sefer Ali Sami Yen Stadı'ndan tribünlere yapılarak Stadın Taraftara vedası gerçekleştirildi. Konfeti şov sırasında atılan havai fişekler taraftarları coşturdu.



Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'nın koltuklarını satma projesi nedeniyle, maç öncesinde stadın tribünlerinin koltukları söküldü.

Stada alınan taraftarlar, bu maç için dağıtılan ve üzerinde '' Ali Sami Yen sonsuza kadar'' yazılı sarı-kırmızılı minderlerin üzerine oturdular. Maç gününe özel bastırılan hatıra bileti ve yine bu maça özel hazırlanan 16 sayfalık  Maç Günü Dergisi taraftarlara maç girişinde verildi.

Taraftarlar da Ali Sami Yen Stadı'nın veda gecesini pankartlarla süslediler. Taraftarlar tribünlere, '' Gömelim seni tarihe desem sığmazsın'', '' Anılardır seni yaşatacak'', '' Hatıralar yıkılmaz, bu cehennem son bulmaz'', '' Çektiysen kahrımı, helal et hakkını. Zorlu sevdam hoşça kal'' yazılı pankartlar astılar.



Karşılaşma öncesinde Beypazarı Belediye Başkanı  Cengiz Özalp, Başkan Adnan Polat'a telkari gümüşünden yapılmış aslan heykelciği hediye etti. Galatasaray'ın Neuchatel Xamax'ı 3-0'ın rövanşında 5-0 yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldiği maçın görüntüleri, saha içine konulan dev televizyon ekranlarından taraftarlara izletildi. Daha sonra maçın kahramanlarından  Cevat Prekazi, Tanju Çolak ve  Cüneyt Tanmananılarını anlattılar. Veda gecesinde eski başkanlardan  Ali Tanrıyar, Ali Uras, Faruk Süren ve  Mehmet Cansun da hazır bulundu. Veda gecesine Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Kulüpler Birliği Başkan Vekili  Göksel Gümüşdağ, eski teknik direktörlerimiz ve futbolcularımız  Fatih Terim ile  Mustafa Denizli de katıldı.



Ali Sami Yen Stadı'na veda töreni, Beypazarı Şekerspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrasında da devam etti. Karşılaşmanın bitimiyle birlikte futbolcular soyunma odasına gitmeyerek saha ortasında Galatasaray Lisesi  izcileriyle birlikte toplandılar. Daha sonra  Ali Kırca, '' Ali Sami Yen'' konulu şiiri okudu. Ali Kırca'nın mektubu,  Barış Manço'nun ‘ Unutamadım’ şarkısı eşliğinde okurken, özellikle  Tugay Kerimoğlu ve kaptan  Arda Turan'ın gözyaşlarına boğulduğu gözlendi.  Binlerce kişinin hep bir ağızdan gerçekleştirdiği geri sayımın ardından tarihi stadın ışıkları yavaş yavaş söndürülürken, tribünlerden son tezahüratlar yükseldi. Taraftarların Ali Sami Yen'e vedası hiç kolay olmadı.  Şebnem Ferah'ın " Hoşçakal" parçası eşliğinde stat yavaş yavaş karanlığa gömülürken, binlerce taraftar adeta yerlerine çakılıp kaldı. Taraftarlar uzun süre stadı terk etmedi, ardından yaktıkları meşalelerle stada veda ettiler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder