17 Nisan 2011 Pazar

Fenerbahçe şampiyon olduktan sonra mı aklınıza geldi?


İlk önce hakem fiyaskolarına rağmen terlerini son damlasına kadar akıtan Dişi Aslanlarımızı verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.
Bizim serinin en başından beri dikkat çektiğimiz noktaya Adnan POLAT Fenerbahçe şampiyon olduktan sonra vurgu yapıyor.
Başkanımız olarak siz bile bu kıyımı çok geç anlıyorsanız orada kopukluk var demektir.
Fenerbahçe şampiyon olmasaydı Hacettepe olaylarını ön plana çıkararak Galatasaray'ın şampiyonluğuna gölge düşürmüş olacaktı. 
Pek mümtaz Federasyonumuz böyle bir durumun yaşanmasına sebebiyet vermemek için tüm kozlarını serinin tüm maçlarında ortaya koydu. Beceriksizliklerinin üstünü Galatasaray ile örtmeyi başardıkları için kendilerini tebrik ediyorum.
Fenerbahçe'li bayanlara maçtan sonra giydirilen "Her şeye rağmen" tişörtü Galatasaray'ın onurlu mücadelesine hakarettir. 
Sizin her şeye rağmen anlayışınız buysa, bizim "Hakemlere rağmen bu kadar oluyor" anlayışımızı kim açıklayacak?
Hacettepe mağduriyeti, "Galatasaray'ın mağdur edilmesi" anlamını taşımamalıydı.

Çok saygı değer başkanımızın doğru ama zamanı yanlış açıklamaları şöyle;
"Sonuna kadar hak ettiğimiz bir maçı hakemler katletti. Ama öncesinde atamalarda yaşanan fiyaskoyu kamuoyuna duyurmamız gerek. Basketbolun MHK'si 2 defa atadıkları hakemi değiştirerek maçın öncesinde bu işe gölge düşürdüler. Önce baş hakem olarak Rüştü Nuran atandı. Sonra yerineMurat Biricik getirildi. Yardımcı hakemliğe ise Özlem Yalman atandı. Sonra onun yerine de Serkan Eblek getirildi. Bu atama değişiklikleri neden yapıldı? Basketbol Federasyonu Başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin bu durumu izah etsinler."
"Soyunma odasına indim, kızların hepsi hüngür hüngür ağlıyordu. Amerikalı oyuncularımız, 'Biz böyle bir ülke görmedik, böyle bir hakem fiyaskosuyaşamadık. Bir daha bu ülkeye gelmeyiz' diye isyan ediyorlardı. Normalde Fenerbahçe de iyi mücadele etti, bizler de. Ama karşılaşmanın hakemleri maçı bizden alıp Fenerbahçe'ye verdiler. Maçtan sonra bazı Fenerbahçeli dostlar, 'Başkan özür dileriz. Biz de böyle kazanıp şampiyon olmayı istemezdik' diyecek kadar centilmendiler. Fakat basketbolu yönetenler, busporu katletmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Metin Şahin, ilerlemiş yaşına bakmadan hala o koltukta oturuyor. Acaba bugünkü maçta yaşananları televizyondan görebilmiş midir ki?. Türk sporuna zarar veren bütün virüslerin ayıklanması gerek. Kim şampiyon olacaksa bileğinin hakkıyla olmalı."

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik – Serkan Emlek – Uğur Özen 

FENERBAHÇE (91): Anete Jekabsone 2 (1 asist), Hana Horakova 15 (1 ribaund- 3 asist), Birsel Vardarlı 7 (2 ribaund- 5 asist), Şaziye İvegin, Nevriye Yılmaz 11 (6 ribaund- 2 asist), Ivana Matovic 16 (5 ribaund- 4 asist), Nevin Nevlin 6 (3 ribaund), Angel Mc Coughtry 34 (4 ribaund- 4 asist) 

GALATASARAY MEDİCAL PARK (86): Tuğba Palazoğlu 5 (1 ribaund), Doneeka Hodges 6 (2 ribaund- 1 asist), Bahar Çağlar 4 (1 ribaund), Işıl Alben 7 (2 ribaund- 4 asist), Gülşah Gümüşay 6 (1 ribaund), Tamika Catchings 14 (4 ribaund- 2 asist), Seimone Augustus 31 (5 ribaund- 2 asist), Syliva Fowles 13 (12 ribaund- 1 asist) 

1.PERİYOT: 25-21
2.PERİYOT: 15-12 
3.PERİYOT: 15-18
4.PERİYOT: 20-24
UZATMA: 16-11

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder