6 Aralık 2011 Salı

ultrAslan ve Gfb Yemek Konusunda Anlaşamadı


Galatasaray ve Fenerbahçe taraftar grupları ortak bir aracı vesilesiyle yemek organizasyonuna davet edilir. Fenerbahçe taraftar gruplarından Gfb yemek davetini geri çeviren bir açıklama yaptı. Yemek davetini kabul etmeyebilirsiniz ama bunu "7 Aralık Çarsamba günü taraftarından mahrum bırakılan bir takıma gösterilecek olan saygı bizim için yenecek olan bir yemekten daha önemlidir." şeklinde ifade etmek çok yanlıştır.
 Devamındaki satır ise tam bir hayal kırıklığı yaratmıştır. "Ayrıca Galatasaray taraftar grubunun mevcut manifestosunda yer alan "Aynı şehrin takımları arasındaki maçlarda, ev sahibi takımlar, misafir takım seyircilerine tribünlerinin yarısını, hiç olmazsa tek bir kale arkası tribününü tahsis etmelidir. Stadyumlarda ve İstanbul derbilerinde, yıllarca varolan ve oynanan futbolun heyecanını, zevkini arttıran bu uygulamaya geri dönülmelidir" sözlerini bir kez daha gözden geçirmesini tavsiye ederiz."


Yemek davetini ultrAslan'ın manifestosuyla bağdaştırmak akla ziyan bir durumdur. Galatasaray taraftar grubu tüm bu gelişmelerin üzerine bir cevap metni yayınlayarak Fenerbahçe taraftar gruplarıyla ilişkisini bitiren şu açıklamayı yaptı; 
Derbi maç öncesi hatırını kırmak istemediğimiz ortak bir dostumuzun (İsmail Cevahir) ricasıyla Fenerbahçe tribün liderleriyle yemek yemeyi nezaketen kabul ettik ve Cevahir Otel’e yemeğe davet edildik.
Ancak, ultrAslan gibi tek bir oluşuma sahip olamayan rakibimizin kendi aralarındaki olumsuz kararı sanki bir zafer gibi yansıtılmıştır.Sadece ev sahibi olmamızdan dolayı olumlu bulduğumuz bu konunun kapanmış olması Türk sporu ve taraftarları için kayıptır.
ultrAslan manifestosunu bizlere hatırlatmaya çalşanlara da son cevabımız, herkes kendi işine baksın ve yolunuz açık olsun!

İki taraftar grubu arasında böyle bir diyaloğun gerçekleşmesi son derece üzücü. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder