21 Mart 2012 Çarşamba

Galatasaray 0-1 Sivasspor // Fatih Terim Böyle İstedi


Bir takım için topla oynamak iyi pas yapmak her zaman olumluya işaret değildir. İlk yarının  ortalarında topla oynama oranında Galatasaray'ın %79'a %21 gibi ezici üstünlüğü bulunuyordu. Buna aldanarak Galatasaray'ın çok iyi oynadığını söyleyemeyiz. Hücum anlamında üretkenlikte sıkıntı çekildiği sürece isterseniz rakibe hiç top vermeyim yine de bir şey değişmez. Biz bu sahneyi Fenerbahçe maçında da izlemiştik. İkinci toplar dahil olmak üzer top devamlı Galatasaray'da kalmıştı fakat pozisyon itibariyle oldukça etkisiz bir oyun oynamıştı. İyi savunma yapan ekiplere karşı zaafımız olduğu gün gibi ortada. Oyunu açma konusunda büyü problemler yaşıyoruz. Belki Selçuk Melo ile birlikte oynamış olsaydı yukarıdaki yorumların hiç birini yazmayacaktım. 


İlk yarıda Galatasaray oynamak ve rakibini oynatmamak için elinden geleni yaptı. Gol atmak için ise pek uğraş verdiğini söyleyemem. Özellikle Sivasspor'un sert oyunu ve savunmasının kalitesi Galatasaray'ı oldukça etkiledi. 
İkinci yarıya Sivas daha istekli başladı ve Aydın'ın yerine oyuna dahil edilen Sabri'nin bulunduğu bölgeden golü atmayı başardı. Pozisyon içerisinde Sabri'yi görenler Fatih Terim'in kulaklarını epey çınlatmıştır. Maçın son dakikalarında ceza sahası içinde Sivasspor'lu oyuncu çok net koluyla topa müdahale ediyor. Kamil Habitoğlu kendinden emin bir şekilde bu pozisyonun oyun kuralları dahilinde olduğunu mimikleriyle hissettiriyor. Mutlaka o pozisyonu tekrar izlemiştir. Eminim ki bu gece rahat uyuyamayacak. 


Futbolcu performanslarına kısaca göz atmakta fayda var. Riera oyunda kaldığı dakikalarda basit pas hataları yaptı. Arkadaşlarıyla uyumsuzluğu net belli oluyor. Sabri genelde oyuna yeni kan olarak alınır. Ne yazık ki son zamanlarda oyuna girer girmez onun bölgelerinden sıkça gol yemeye başladık. Artık eski Galatasaray yok. Bu sebeple eski Sabri kendini yenilemeli. Aksi taktirde yedek kulübesinde ev sahibi gibi oturur. Aydın; İlk yarıda içeriye yaptığı driplingler göz doldurdu. Bugün faydalıydı. Sakatlandığı için yerini Sabri'ye bıraktı. Baros Sivasspor kademesi arasında kayboldu. Zaman zaman orta sahaya yardıma gelse de etkin olduğunu söylemek zor olur. Necati belki de en kötü maçlarından birini çıkardı. Aldığı topların neredeyse tamamını kaybetti. Selçuk ve Engin elinden geleni yaptı. Oyuna sonradan dahil olan Emre Çolak olumlu paslarıyla göz doldurdu. Müdafaa anlamında çok boşluk vermemize rağmen savunmayı eleştirmek pek akılcı değil. Son olarak kaleci ufuk Muslera'nın olmadığı anlarda bana güvenebilirsiniz sinyali verdi bugün. 
Sonuç itibariyle kaybettiğimiz bir maçın ardından bize düşen Sivasspor'u tebrik etmektir. Evlerinde aldıkları mağlubiyetin rövanşını almış oldular. 

Bu mağlubiyete Fatih Terim kendince bir yorum getirmiş; "Nazar boncuğumuz olsun" 
Oysa ki daha düne kadar iki kupamız olsun diyordu. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder