19 Ağustos 2012 Pazar

İlkan Karaman Konusu Hakkında

İlkan Karaman'ın transferi konusu hakkında Gsbasket.org'dan bir açıklama geldi. Şayet olaylar bu şekilde geliştiyse Galatasaray haklı konuma geçiyor. Tbf, Fenerbahçe'nin yaptığı transfer duyurusuna rağmen İlkan'ın transferini henüz onaylamadı. Fenerbahçe ise elinde somut haklılık gerekçesi olmadığı için tatmin edici açıklama yapamıyor. Sporcunun ağzından çıkmadığı alenen belli olan sözleri web sitelerinde yayınlamaları kesinlikle her hangi bir hak doğurmuyor. İşte Gs Basket editörlerinin açıklaması;


1- KSK, normal bir şekilde İlkan Karaman'ın bonservisini Galatasaray'a sezon sonunda göndermiştir.

2- Yaklaşık 15 gün önce FB yöneticisi Semih Özsoy, İlkan Karaman’a menejeri olan BEO Basket'in fikirleriyle haber gönderiyor. "Galatasaray'da önünde 2 oyuncu var, bize gelirsen seni oynatacağız. Ayrıca Galatasaray'dan aldığı paradan fazlasını vereceğiz, eğer sen tamam dersen seni transfer etmenin de bir yolunu bulduk." diyor. İlkan Karaman da bunun üzerine bu teklife evet diyor.

3- KSK'yle çok iyi ilişkileri olan BEO Basket, KSK'den İlkan Karaman'ın sözleşmesini feshettik diye TBF'ye yazı yollamasını istiyor. Normalde yapılan anlaşmaya göre KSK'nin böyle bir fesih yapmasına gerek yok, fakat KSK bir şekilde bu fesih için ikna ediliyor. Bu fesihle beraber TBF nezdinde İlkan Karaman boşa düşmüş gözüküyor ve Fenerbahçe'ye imza atıyor. Fakat unutulan bir nokta var ki, bu fesihden önce KSK, İlkan Karaman'ın bonservisini Galatasaray'a iade ediyor, yani fesih işlemini yalanlayan bir hareket yapıyor.

4- Galatasaray, bu oyuncuyla ilgili Tofaş'a ödediği bonservis bedelini, KSK ile yapmış olduğu anlaşmaları, oyuncuya yatırdığı paraları ve KSK'nin iade etmiş olduğu bonservisi ekleyerek dosyayı TBF'ye sunuyor.

5- TBF bunun üzerine Fenerbahçe'nin yapmış olduğu transfer bildirimini askıya alıyor ve onay vermiyor. Muhtemelen de ilk fırsatta bu dosya, disiplin kuruluna sevk edilecek. Zira hatalı bir kararda Galatasaray yüklü miktarda tazminat kazanabilir. Bu nedenle TBF bu transferi en üst kurula onaylatmaya çalışacak.

6- Galatasaray, eğer TBF bonservisi Fener'e verirse elindeki dosyalar ile FIBA'ya başvuracak. Ayrıca Galatasaray'ın avukatlarının FIBA ile yapmış olduğu ön görüşmelerde, Galatasaray'ın haklı olduğu yönünde bir görüş alınmış durumda. Eğer durum FIBA'lık olursa Fenerbahçe, İlkan ve BEO Basket cezai yaptırımla karşı karşıya kalacaklar. TBF de büyük ve yanlı bir hataya imza atmış olacak.

7- İlkan Karaman'ın Galatasaray forması giymesi kulüp tarafından mümkün değil artık. Bu transfer Galatasaray'ın büyük tazminat kazanmasıyla muhtemelen sonuçlanacak. Ancak Fener bu tazminatları ödemek istemezse İlkan Karaman Galatasaray'a büyük bir maddi ceza ve yaptırım ile dönmek zorunda kalacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder