30 Aralık 2012 Pazar

Demirören Alış Veriş Federasyonu

Futbol kültürümüzde tartışmanın adabı seviyesizce yapılıyor. Öyle ki kulüp yöneticilerinden ziyade bu işe hiç kuşku yok ki asabı bozulan bizleriz. Demeçler ve daha önce verilmiş kararlar üzerinden tartışmaya gireriz. Son günlerin modası Meireles. Tükürüp tükürmediğini tayin etmek bize düşmez. Elbette yetkili mercilere düşüyor bu kararı vermek fakat kimin yetkili olduğu konusunda şüphelerimiz var. Sayın Federasyon Başkanımız Yıldırım Demirören Beşiktaş Jimnastik Kulübünde gösteremediği başarıyı TFF Başkanlığı sürecine de yansıttı. 

Bilindiği üzere Demirören sadece Beşiktaş tarihine değil Türk Spor tarihine de geçti. Yaklaşık 500 milyon dolar tutarında kulübü borca sokan, bu borçlar artmaya devam ederken Türkiye'nin en pahalı caddesi olan İstiklal Caddesinde AVM açmak kimseye nasip olmaz. Nasip olmayacak başka şeylerde var. Mesela TFF Başkanı olabilmek. Süper ligin 18 kulübünden 16 sının desteğini alarak başa geçti şahsın kendisi. Sadece Bursaspor ve Galatasaray destek vermedi kendisine. Diğer 16 kulüp ne gibi sebeplerle oy verdi kendisine bilmiyoruz.  Eeee onunda tepkisi sert oldu buna.

Sonrada Engin Baytar'ın cezası üzerine yaptığı açıklama;
"Cezayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu verdi. 11 maçlık ceza bana sorarsanız az bile."

Meireles konusunda kızdığımız nokta cezanın indirilmesi değil bizzat indirim için TFF başkanı ile yasal olmayan usulde görüşülmesidir. Ve ceza indirimine o gün karar verilmiş olmasıdır. Bu adam zaten kırmızı kart görmüş onun bir cezası var. Hakeme yaptığı hareket konuşulmuyor bile. Peki armasının yerini uzun uğraşlar sonunda bularak Galatasaray taraftarına göstererek provokasyona sebep olması. 
Kızıyoruz. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder