30 Haziran 2013 Pazar

Biz Sormuyoruz Onlar Soruyor!

Aşağıdaki soruları biz sormuş olsaydık rengimiz itibariyle tarafsız davranmamış olurduk. Bu sebepten ötürü Fenerbahçe içinden gelenlerin sorularını sizlerle paylaşıyoruz.

1- Aziz Yıldırım Topuk Yaylasını yaparken Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü’nden maddi yardım aldı mı? Aldı ise bu rakam ne kadardır?
 

2- Yönetim kurulu üyeniz ve yakın dostunuz Nihat Özdemir’le birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Cemil Çiçek’le yaptığınız görüşmenin içeriği neydi? Acaba yeni yasa degisiklikleri icin ricacı mı (!) oldunuz?


4- Kulübün hisse senetlerinin halka arzı çerçevesinde geçtiğimiz yıl 100 milyon TL’lik borçlanma gerçekleştirildi. İçinde bulunduğumuz 2013 yılının Mayıs ayında vade doluyor. Bilindiği gibi geri ödeme %18 gibi rekor bir faiz oran ile 118 milyon TL olarak gerçekleşecek. Bu faizi nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz? Yoksa, faiz ödemesi için de borç almayı mı düşünüyorsunuz? 

5- Kulübümüzün borçlarının her sene katlanarak büyüdüğünü üzülerek görmekteyiz. Bu borçların kontrolsüz bir şekilde büyüdüğünü, “Fenerbahçe’yi bakkal gibi yönettik” diyerek kendiniz itiraf ettiniz. Bu durumdan pişman mısınız?

6- Temlikler aldı başını gidiyor. Bankalardan artık kredi dahi alınamıyor. Banka ve tefecilere ödenen faizler ve daha önceki vaatlerinizin aksine, hisse satışları söz konusu, paraların nereye harcandığı belli değil açıklamanız Fenerbahçe yi sevenleri endişeye düşürmekte. Bu konuda detaylı açıklama yapacak mısınız? Örneğin bankalardan alınan borçlarla bazı yöneticilerin alacakları kapatıldı mı? Siz veya yöneticileriniz satışı yapılan hisselerden alım yaptınız mı?
Banka borçların dökümü nedir, temlikler nelerdir? Alınan krediler ve faiz oranları nelerdir? Alınan bu borçlar nerelere harcanmıştır?

7- 2009 yılında kulübümüzün toplam borcu 425.000.000 TL iken, 2010 yılında toplam borç 575.000.000 TL’ye yükselmiştir. Borçları neden dernek ve şirket için ayrı ayrı gösteriyorsunuz da, toplam borç rakamını son Beşiktaş mali kongresinde olduğu gibi, kümülatif olarak üyelere açıklamıyorsunuz?

8- Kulübümüzün, Genel Kurul üyeleri ile paylaştığı mali tablolarla, TFF’ye gönderilen, UEFA kriterleri çerçevesinde hazırlanmış ve bağımsız denetimden geçmiş mali tabloları arasında farklılık var mıdır? Varsa bu farklılığın nedeni nedir?
Bu konuyla ilgili eski yöneticimiz Hakan Bilal Kutlualp’i, basın toplantısında Murat Özaydınlı’nın ifade ettiği gibi siz mi mahkemeye verdiniz? Yoksa kendisi mi verdi? Dava hangi aşamadadır, bilgi verir misiniz? Malum iddialar sonrasında neden itimat adlı denetleme şirketi ile çalışmaya başladınız?

9- Ankara Telekom Tesisleri’nin yapımında, kulübün kasasından para çıkmayacağı açıklanmıştı. Başlangıçta maliyet bedeli 8.000.000 TL olarak gösterilmiştir. Bu bedelin tamamının yöneticiler tarafından karşılanacağını ifade edilmiş, olmasına karşın, 2010 yılı Mayıs ayında düzenlenen Mali Genel Kurulu’nda bu maliyet bedelinin 22.000.000 TL’ye çıktığı, kongre üyelerine vermiş olunan faaliyet raporunda görülmektedir. Sayın başkan kongre konuşmasında, bu konu ile ilgili sorulan soruya cevaben, bu bedelin 3.600.000 TL’sinin, mevcut yönetim kurulu üyeleri ve bazı iş adamlarından hibe olarak tahsil edildiği beyan etmişti. Geçen bir yıllık zaman zarfında aradaki fark olan 18.400.000 TL yönetim kurulu olarak, Ankara Telekom Tesisleri’nin yapımına başlarken kongre üyelerine taahhüt edildiği gibi, kulübün kasasına konmuş mudur?

10- Mayıs 2010 kongresinde Topuk Yaylası Tesisleri’nin 8.000.000 TL’ye mal olacağı, bu bedelin 5.000.000 TL’sinin de, o sırada ismi açıklanmayan bir kaynaktan karşılanacağı taahhüt edilmiştir. Başkanın Mayıs ayındaki bu konuşmasından önce, Mart ayında, kulübün kasasından bu yatırım için 5.000.000 TL çıkmış mıdır? Yapımı devam etmekte olan Topuk Yaylası Tesislerimizin nihai bedeli 15.000.000 TL’yi bulacak mıdır? Adı açıklanmayan bu kaynaktan alınacak para 7.000.000 TL midir? Aradaki bu fark, kulüp kasasından 1 kuruş dahi çıkmadan sonuçlandırılacak mıdır? Yoksa faaliyet raporlarında görüldüğü üzere, Ankara Telekom Tesisleri’nin yapımında taahhüt edilen ancak, daha sonra gerçekleşmediği görülen şekilde, kulüp kasasından mı karşılanacaktır?

11- Özellikle 2006 yılından sonra harcamaların /borçların özellikle patlama yaptığını çok net görebilyoruz (2006-2010 farkı yaklaşık 1 milyar USD) Başkanın, 2010 Mali Genel Kurulunda bizzat ifade ettiği üzere, görev süresi boyunca 1,5 Milyar TL (eski para ile 1,5 Katrilyon) bugün bu rakam 1,8 Milyar TL’nin üzerinde bir harcama yapılmıştır. Bunun karşılığında sportif başarı olarak 15 yılda elde edilen5 Türkiye Ligi şampiyonluğu, 1 kupa ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finali oynama başarısı elde edilebilmiştir. Aynı dönemde borç batağı içinde yüzen ezeli rakibimiz ise, 7 şampiyonluk 3 kupa 1 UEFA ve bir de Süper Kupa kazanma başarısını göstermiştir. Bu tablo sizi tatmin etmekte midir? Bu boyuttaki harcamalara karşın sportif başarı neden üretilememektedir?

12- 2006 yılında Denizli’de şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırdıktan sonra ettiğiniz istifanın ardından, “Taraftar sayısı 25 -30 milyon seviyesine ulaşmış Fenerbahçe’de pek çok Aziz Yıldırım’lar olması gerekir. Bu camiadan yeni Aziz Yıldırım’lar çıkacaktır. O insanlar gelip göreve talip olsun. Bu kez geri dönmeyeceğim” dedikten sonra nasıl ve hangi gerekçeyle geri döndünüz?

13- Yukarıdaki sorumuza ek olarak, dönemin Genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt’ın askerlik konusundaki sorununuzu çözmüş olmasının bu kararı almanızdaki etkisi nedir açıklar mısınız?

*Neden, şike teşvik sürecinde, tutuklu bulunduğunuz cezaevinden bir mektup yazarak, “Artık tükendim görevi bırakıp ayrılacağım” diyerek insanları bir anlamda galeyana getirip, Shaktar Donetsk maçında sahaya girmelerine ve saha kapama cezası almamıza neden olduktan sonra bu kararınızdan vazgeçtiniz?

14- Cezaevinde sürekli olarak çeşitli gerekçelerle rahatsızlıklar geçirdiğiniz gündeme geldi. Hatta üroloğunuzun mahkemedeki beyanıyla ve ölüm riski taşıdığınız gerekçesiyle çapraz sorguya katılamadınız? Kamuoyunca malum olan bu rahatsızlığınız ve genel sağlık durumunuz şu anda nasıl? Fenerbahçe’nin güçlü ve dirayetli ancak son derece adil ve demokrat bir öndere, yani başkana gereksinimi varken, bu ağır ve zorluklarla dolu serüvende iki yıl daha başkanlık yapabilecek ruhi ve fiziki güce sahip misiniz?

15- 5 milyon 752 bin TL borçla devir aldığınız kulübü AŞ ve dernek dahil şu anda 600 milyon TL’yi aşan bir borç seviyesine getirdiğinizi kaç kişi biliyor? Aslında, kendiniz de bu durumu tam olarak bilmediğinizi son divan kurulu toplantısında itiraf ettiniz ancak, belki o söylediğinizi de unutmuşsunuzdur diyerek, bir kez de biz hatırlatalım dedik.

*Göreve geldiğinizde rakiplerimiz ile aramızdaki şampiyonluk yarışında tablo şu durumdaydı; 
Fenerbahçe: 13 şampiyonluk vardı. Şu anda bu sayı 17 oldu
Galatasaray: 11 şampiyonluk vardı. Şu anda bu sayı 18 oldu
Beşiktaş : 10 şampiyonluk vardı. Şu anda bu sayı 12 oldu
Trabzon : 3 şampiyonluk vardı. Sayısı değişmedi.
Bursaspor:1 (Son maçta yaptığımız ikram ve anons rezaleti ile hafızalarımıza kazınan bir şampiyonluk)
Futbola her sene ortalama 65 milyon USD para harcanmış olmasına karşın 15 yıllık süreçte yalnızca beş şampiyonluk elde edilebilmiştir. Bu daha önce görev yapmış diğer başkanların şampiyonluk ortalamasıyla hemen hemen ile aynıdır. Üstelik de, o dönemlerde bu kadar büyük paralar harcanmamıştır.
Bu tablo 15 yılda yapılan 1,8 milyar TL’nin (eski para ile katrilyon) karşılığı olarak Fenerbahçe’mize reva mıdır? Neden sportif başarı bir türlü üretilememektedir? Sıkıntı ve arıza oyuncu ve hoca değişikliklerinde değilse nerededir?

16- Aragones’i kovduğunuz dönemde Şampiyonlar Ligi’nden uzak kaldığımız son dönem olacaktır sözünü hatırlıyorsunuz değil mi? Bu sözünüz aklınıza geldiğinde kendinize hangi boyutta gülüyorsunuz?

17- Ezeli rakibimizin başkanı,”Başkanın tek yetkili olması Galatasaray için risk taşır” açıklamasında bulunurken siz neden hep ‘TEK ADAM’ formatında bir model uygulaması peşinde oldunuz.

18- Neden her eleştiri getirene düşman damgası vurdunuz?

19- Neden Fenerbahçe tarihinin en çok üyelik ihracına damgasını vuran başkan olarak tarihe geçtiniz? Neydi sizi rahatsız eden nedenler, neden böyle bir davranış biçimi sergilediniz ?

20- Çok sesliliği ve eleştiriyi hazmedemeyen, içine sindiremeyen bir yapı ile neden hiçbir zaman özeleştiride bulunmadınız?

21- Son olarak NTV’de Rıdvan Dilmen ve Fuat Akdağ’la çıktığınız programda tarafınıza sorulan soruları dahi FB TV de birlikte hazırladığınız yönünde çok ciddi duyumlar var. Neden böyle güdümlü bir yol seçtiniz? Bunlara neden ihtiyaç duyuyorsunuz?

22- Ankara Gölbaşında alınan arsa üzerine yapılan tesislerin parasını yönetim olarak karşılayacağız dediğiniz halde neden kulübün bütçesinde arsa ve inşaat gideri olarak 10 milyon TL gösterdiniz?

23- İş takibi ve ihalesi olanların görüşmelerini yapabileceği Ankara tesislerinin kulübe herhangi maddi katkısı olacak mı? Bugüne kadarki kar-zarar durumu nedir açıklar mısınız?

24- Yabancı sporcular için alınan sekiz villa neden sizin inşaat projenizden alındı?

25- Fenerbahçeli oyuncular da bu sitede yaşamaktadır diye tanıtımlarını yaparak, Fenerbahçe, futbolcularımız bir anlamda pazarlama argümanı olarak kullanıldı mı?

26- Bununla ilgili kulübümüze herhangi bir ödeme yapıldı mı?

27- Kulübümüz kombine kart basım işini kızınızın ortağı bulunduğu şirkete verdiğiniz yolundaki iddialara bugüne kadar neden yanıt vermediniz?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder