20 Ağustos 2013 Salı

Galatasaray 2-1 Gaziantepspor || Analiz ve Yorum

Yeni sezonla birlikte yarım yamalak gördüklerimizi, analizlerimizi ve en önemlisi detayları sizlere aktaracağız. Sahada oynanan futboldan çok saha dışında yaşanan aksiyonlara her zaman daha fazla önem vermişimdir. Örneğin Hamit...
Oyunun başlamasını fark etmemesine tribünler öyle bir tepki verdi ki sanırsın kendi kalesine kasti gol atmış. itiraf etmeliyiz ki bu bir tepki patlamasıydı. Taraftar Hamit'e tepki vermek için geçerli bir sebep arıyordu. Nihayetinde içlerini döktüler. Bizim taraftarımız böyledir. Eleştiri yapmak için gerekçelerin birikmesini bekler. 

Tribünler:
ilk haftanın heyecanı tribünlere pek yansımıyordu. Şahsen taraftar pek coşkulu değildi. Alışma dönemi diyelim ve geçelim. Gelelim gerçek meseleye...
Tribünlerde hemen hemen bu hafta 34.dakikada "Her yer Taksim her yer direniş1!" etkinliği yapıldı. Kimi tribünlerde bu sloganlar sorunsuz bir şekilde atılırken Galatasaray tribünlerinde aksi bir durum yaşandı. Maç başlamadan bir iki dakika önce Doğu 416-417 bloktan yükselen sloganlara Pegasus tribününde bulunan ultrAslan Grubu ıslıklarla tepki verdi. Buna rağmen sloganlar daha şiddetli atılmaya devam etti. Bir çok kişi Doğu 416-417'nin gizemini merak ediyor. O bloklarda Sol akımdan gelen Tek Yumruk ve ultrAslan'dan ayrılan ve kendisini tasfiye eden Karşı grubunun elemanları yer alıyor. 

34.dakikada tekrar Doğu üstten sloganlar atıldı. Bu sefer daha şiddetli ve daha organizeydi. Bir çok kişi de "sloganımı atıp giderim" izlenimi vardı. Ne yalan söyleyeyim atılan gole verilen tepki, gezi sloganından daha azdı. ultrAslan bu sloganlara farklı tezahüratlar yaparak engel olmaya çalışsa da başarılı olamadı. Bir ara slogan atılan bölüme polisler geldi. Uyarıların ardından bir daha slogan atılmadı. iddialara göre polisi bizzat yönlendirenlerin ultrAslan grubu olduğu söyleniyor. Şu bir gerçek ultrAslan bugün hiç olmadığı kadar kan kaybetmiştir. ultrAslan milliyetçi bir görüşe sahip olmakla birlikte tribünlerde siyasetin olmasını kesinlikle istemiyor. Bu hususta kendilerine saygı duyulması gerekiyor. Galatasaray tribünlerinin tek eksiği çok sesliliğe izin verilmemesidir. Bu ortam yaratıldığı taktirde ultrAslan güçlenir.

Galatasaray-Gaziantepspor;
Söylediğim gibi analize pek girmeyi sevmiyorum. Benim alanım saha dışı analiz. Ama yeri gelmişken bir kaç şey karalamak gerekiyor. 
ilk yarı Galatasaray dengeli, enerjisini harcamadan oynamayı tercih etti. Antep zaman zaman bu oyuna karşılık vermeye çalışsa da başarılı olamadı. ikinci yarıya da isteğimiz gibi başladık. Taki son 20 dakikaya kadar.
Torku Konya örneği gözlerimin önüne geldi.
Neyse ki korkulan olmadı. Muhammed'in mükemmel golü dışında. 
Sezonun ilk maçında kişisel değerlendirme yapmanın anlamsız olduğunu düşünmekle birlikte Drogba'nın ve Selçuk inan'ın formsuzluğu gözlerden kaçmadı. 

Hakemler;
ilk haftadan yıpratmaya değmez. Ne de olsa yıpratılmak için çok zamanları var.

Arena Problemleri;
Zemin
Geçen sezon en büyük derdimiz zemin bozukluğuydu. Bu sezon bir nebze giderilmişe benziyor. Zemin daha sert.
Maç Çıkışı
Taraftar stadyumu 10 dakika kala boşaltmaya başladı. Herkesin bildiği üzere kimse dışarıda izdihama girmek istemiyor. Sadece bir merdiven ve metro çıkışı yetersiz kalıyor. Kulüp kendi imkanları ile bir şeyler yapmıştı. Şunun müjdesini vereyim Arena'nın yanındaki hastane bitmek üzere. Bizim için olmasa da devlet bölgeye büyük bir köprü yapacaktır. Bu sayede bizlerde bundan yararlanmış olacağız. 

ilk hafta izlenimleri bunlardı. Haftaya görüşmek üzere. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder