17 Ekim 2013 Perşembe

UEFA Ülke Katsayı Sıralaması ve Türkiye'nin Durumu

UEFA ülke katsayıları Türkiye için her daim takip edilmesi gereken bir konu halini almıştır. Nitekim 2013-2014 sezonunda beş takımla başladığımız Avrupa macerasını iki takımla sürdürüyoruz. Bu yazımızda ülke ve takım katsayı sıralamasına yer vereceğiz. Bununla birlikte Şampiyonlar Ligi statüsünü göz önünde bulundurarak ülkemiz hakkında değerlendirme yapacağız.

UEFA, 04.10.2013 itibariyle son güncellemelerini yaparak UEFA ülke ve takım sıralamasını paylaştı. Sıralamanın daha iyi anlaşılabilmesi açısından ilk önce Şampiyonlar Ligi statüsüne bakıyoruz.

UEFA Ülke Puanı sıralamasına göre;
1-3. sıradaki ülkeler, 4
4-6. sıradaki ülkeler, 3
7-15. sıradaki ülkeler, 2
16. ve daha aşağıdaki ülkeler birer takımla temsil ediliyor.

Türkiye açısından temsil husunda her hangi bir sıkıntı yok fakat Süper Lig'i şampiyon bitiren takımın direkt olarak kupaya katılamama tehlikesi bulunmakta.

Ülke Sıralamasına Göre Takımların Kupaya Katılacağı Kademeler;
Son şampiyon ile ülke sıralamasında ilk üçte yer alan takımların lig şampiyonu, ikincisi ve üçüncüsü direkt olarak şampiyonlar ligine katılır.
4 ile 6 arasındaki ülkelerin şampiyonları ve ikincileri, 7-12 arasındaki ülkelerin sadece şampiyonları Şampiyonlar Ligine Direkt olarak katılabiliyor.
Aşağıdaki tabloya göre Türkiye için tehlike çanları çalıyor. 2013-2014 sezonunda Türkiye, İsviçre ve Yunanistan takımlarının kıyasıya yarışı sonucunda bu ülkelerden biri şampiyonlar ligine kendi şampiyonunu direkt olarak gönderemeyecek.
Türkiye'nin kaderini  Galatasaray ve Trabzonspor'un alacağı puanlar çizecek. 2013-2014 sezonunda 13. sırada yer almamız durumunda yine Şampiyonlar Ligine iki takımla katılacağız ancak ligimizi şampiyon bitiren takım eleme oynamak zorunda kalacak. 

SON 5 SEZON ÜLKE PUANLARI

2013-2014 SEZONU ÜLKE PUANLARI

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder