20 Eylül 2014 Cumartesi

UEFA Ülke ve Takım Sıralaması (20.09.2014)

Perşembe günü oynanan UEFA Avrupa Ligi maçlarıyla birlikte UEFA takım katsayılarını güncelledi.  Buna göre Galatasaray 35, Trabzonspor 60 ve Beşiktaş 68. sırada yer aldı.


UEFA Ülke sıralamasında Yunanistan, İsviçre ve Belçika ile kıyasıya yarış halindeyiz. Belçika ve Yunanistan'ın 4, İsviçre'nin 3 takımla kupalara devam etmesi Türkiye'nin yeri açısından oldukça önemli. Bilindiği üzere Galatasaray'ın Şampiyonlar Liginde rakiplerinden biri Belçika takımı Anderlecht bulunmakta. Yine aynı şekilde Beşiktaş'ın rakipleri arasında 1 tane Yunan takımı mevcut. Takımlarımız bu takımların elenmesini sağlarsa puanlama açısından büyük bir avantaj elde etmiş olacağız. 

Türkiye 2014--2015 sezonunu 13. sırada tamamlarsa Şampiyonlar Ligine yine iki takım gönderecek fakat ülkenin şampiyonu eleme turu oynamak zorunda kalacak. Özellikle Yunanistan'ın yoluna 4 takımla devam etmesi Türkiye'yi sıkıntıya sokacaktır. 

Biz taraftarlar uluslararası maçlarda takım milliyetçiliği yapmaya devam edelim. Aşağıdaki tabloları incelediğinizde durumun ne kadar vahim olduğunu görmüş olacağız.


Hangi ülkenin kaç takımla hangi kupaya katılacağını tablo şeklinde hazırladık;


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder