29 Ekim 2014 Çarşamba

Uefa Kulüp ve Ülke Sıralaması

Son haftalarda kulüplerimizin ülkeye kazandırdığı puanlar fazlasıyla irdelenmekte hatta bazı kulüpler ve özellikle sosyal medyada bu kulüplerin taraftarları ülkeyi tek başına temsil ettiği iddiasında bulunmakta. Hangi takımın kaç puan toplayıp, ülkeye ne kadar katkı yaptığına bakılmaksızın bu takımın taraftarları ısrarlı bir şekilde Türkiye'nin 13. basamaktan 12. basamağa yükselmesini sadece kendi kulüplerine bağlıyor olmaları bu yazıyı yazmama sebep oldu. Geçmişi yok sayıp yıllardır bayrağı tek başına taşıyan Galatasaray kulübünün başarılarını yokmuş gibi göstermeye çalışanlar paylaşacağımız tabloları dikkatlice etüt etsin. 

Bizler Galatasaray taraftarı olarak Trabzonspor'un, Beşiktaş'ın ve Fenerbahçe'nin ülkemize kazandırdığı puanları hiç bir zaman görmezden gelmedik. Bugün Galatasaray'ı görmezden gelenlere sadece şunu söyleyelim; 
Bu ülkede Şampiyonlar Ligine doğrudan takım katılıyorsa temelinde Galatasaray vardır. 
Bu ülkede Şampiyonlar Ligine iki takım katılıyorsa temelinde Galatasaray vardır. 
Bu ülke daha fazla ilerleyebilirdi... Bunun temelinde de Bjk'nin, Fb'nin ve diğerlerinin başarısızlığı vardır. 

Bunları görmezden gelenler ve tek maçlık skorlarla ülkeyi kurtardıklarını iddia edenler içinde bulundukları akıl tutulmasından biran önce kurtulmaları gerekiyor. 

Aşağıdaki tabloda takımlarımızın 2014-2015 sezonunda ülkemize kazandırdığı puanlar yer almakta. Buna göre Galatasaray başarısız olmasına rağmen Bjk ve Ts'den 1 puan daha fazla katkıda bulunmuş. 


Son 5 yıllık tablo incelendiğinde de değişen bir şey yok. Galatasaray yine bayrağı taşımakla meşgul. 


Uefa Ülke Sıralamasında 12. sırada olmanın önemi çok büyük. Aksi durumda ülkemiz Şampiyonlar Ligine iki takım gönderecek fakat doğrudan takım gönderemeyecek. Ülkemizin şampiyon takımı bir, 2.cisi ise iki ön eleme turu oynayacak. 


Kafa karışıklığını önlemek için iki adet tablo hazırladık. İlk tabloda ülke sıralamasına göre ülkelerin hangi kupalara kaç takımla katılabileceğini göstermekte. İkinci tablo ise ülkelerin eleme oynama -oynamama durumunu göstermekte.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder