11 Aralık 2014 Perşembe

Mihriban Oğuz; "Ancak bir küfür kadar değeri olan Kadın Basketbolu"


"Sarı saçlarını deli gönlüme bağlamışım çözülmüyor Mihriban" türküsünü onun için söylerdik. O ki yıllarca Galatasaray'a hizmet etmiş adeta kendini adamış bir kişiliktir. 

Bilindiği üzere Nevriye ile Abd asıllı Türk oyuncu Nevin Nevlin arasında maç sırasında tartışma yaşanmıştı. İddialara göre Nevriye Yılmaz Nevin'e ağır sözler sarf etmiş. Bunun üzerine Nevin ile evli olan Galatasaray yardımcı antrenörü Emre Vatansever görevinden istifa etmiş. Bu fırsatı kaçırmayan Türk medyası olayı magazinleştirerek servis etti. Yılların basketbol emekçisi Mihriban Hanım bu duruma Facebook sayfasından tepki gösterdi. 

ANCAK BIR KÜFÜR KADAR DEĞERİ OLAN KADIN BASKETBOLU
Bu yazı bugün 9 sütuna manşet kadın basketbol haberlerini gördükten sonra yazılmıştır...
Kadın Basketbol Ligimiz Avrupa nın en pahalı 2.ligiyken, takımlarında oynayan Türk, yabancı kariyer sahibi bir çok oyuncusu varken gazete sayfalarında yada websitelerinde özel tek bir haber yapmayanlar, magazin değeri daha yüksek bir olayı yine manşetlerine taşımayı başarmışlar.
Hele ki her takımda benzer olaylar olurken işin içinde Galatasaray adının olmasından dolayı daha bir dikkat kesilen ve nasıl yıkarız yarışına giren herkesi hayretle izliyorum. Tabi olay sadece bahsi geçen kişi ve kurumlara değil kadın basketboluna zarar vermektedir. Olay doğrudur yanlıştır, haklıdır haksızdır, belki başka bir hikayesi vardır, oralar konuşulur tartışılır herneyse ki benim şu anda bahsetmek istediğimde o değil. İçeride neler yaşandı ben bilemem ve kimse de tüm tarafları dinlemeden bilemez. Ancak sadece Şampiyonalar zamanında birkaç Milli Takım haberi yapmakla, TKBL sonuçlarını 2 satır yorumsuz geçmekle, maalesef habercilik, yorumculuk, yapılmış olunmuyor. Özellikle basketbolun direk içinden gelen bazı kişilerin bu haberlere çanak tutması beni iyice şaşırtıyor. Dünya Şampiyonası en iyi 5 ine seçilen Galatasaray oyuncusu Sancho Lyttle ile özel röportaj yapan bir basketbolsever! Var mı? Dünya Şampiyonu olan ABD Milli Takım ve Fenerbahçe nin oyuncuları Angel ve Tina ile ? Milli Takımımız ve AGÜ'nün başarılı oyuncusu Lara Sanders ile? Eurobasketwomen 2015 kura çekiminden sonra ülkemizde oynayan milli oyuncularla bir konuşulup fikir alındı mı? Hepsi elimizin altındalar, buradalar. Yok Angel nişanlandı, yok Nevriye küfür etti. Baya derin bir basketbol ve spor kültürüne sahibiz! Sen bu haberi yapmak istiyorsan yap, eleştir ne yazacaksan yaz ama diğer taraflarıda tam yaptığında buna hakkın var. Bir başlık alıp haberi tek taraflı köpürtmekle kimse bir yere varamaz. Bu haberi dışarı sızdıran, mahremiyet ve vefa duygularından mahrum Galatasaraylılar ve sorumlularda varsa başta onlar olmak üzere, magazin haberlerine özenerek gündem yaratmakta emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Kadın Basketbolunu haber sayfalarına bu şekilde taşıdıkları için. Zaten bunun gibi olaylar dışında Kadın Basketbolunun hiç bir değeri yok değil mi? Cidden bravo!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder