8 Şubat 2015 Pazar

Asker Kaçağı ve Yaverinin Çaresizliği


Yıllarca kazanmak için her şeyi mubah sayan,
Gündem belirlemeye çalışan,
Gerekirse hakem odası basarız diyen, 
Taraftarına s.ktir çeken, 
Mahkum olduğu davada şahsi çıkarı için vatan, millet, Atatürk değerlerini öne sürüp sıyrılma planları yapan,
Kendisine yakın kişileri kongre üyesi yapıp diğerlerini engelleyen, 
Kendisine muhalif olan taraftarları biletleri olmasına rağmen stadyuma sokmayan zihniyet Hacıosmanoğlu'nun maçtan önce hakemle konuşmasından rahatsız olduğunu beyan ediyor. 


Senelerce kendilerinin sergilediği bu tutumu bir başkasının göstermesi asker kaçağını ve yaver Uslu'yu fena halde kızdırmış. Hacıosmanoğlu'nun bu süreçteki tek hatası konuştuğu kişileri açık bir şekilde beyan etmesidir. Açık bir şekilde ifade etmeyenlere şike davasında yargılanıyor olmalarına rağmen toz kondurulmazken, bunu alalen söyleyen birisini günah keçisi ilan etmek futbol yönetim algısının ne denli bozuk olduğunun göstergesi değil midir? 

Yine de Hacıosmanoğlu'nu tebrik ediyorum. Şikecilerin gizli saklı kimlerle konuştuklarını tapelerden, kendisininkini ise bizzat kendisinden öğreniyoruz. 

Maçtan hemen sonra yapılan açıklamalar puan kaybının etkisiyle doruk noktalara ulaştı. 
Yaver diyor ki;
"Maçtan önce konuşsaydık kan çıkardı"
"Son zamanlardaki suskunluğumuzu kimse yanlış anlamasın" 
"12 kişi defans yaptılar"
"Bizi oyundan düşürmek için Alves'e sarı kart çıkartıldı"

Bu açıklamaların tamamı Yaver Uslu'ya ait. Kısa kısa değerlendirelim. "Maçtan önce konuşsaydık kan çıkardı" diyen yaver biletleri olmasına rağmen stadyuma almadıkları 3 bin kişi sinirlerine hakim olmasaydı esas kan o zaman çıkacaktı. Asker kaçağı ve yaveri kendi taraftarının kanından korkmalı.
Son zamanlardaki suskunluğumuz... diye başlayan bir cümlenin Yaver'in ağzından çıkıyor olması gösterinin doruk noktası gibi bir şey.
Yaver' göre Alves'e çıkarılan kart Fb'yi oyundan düşürmek için çıkarılmış. Sicili bozuk sicili bozuklara bunu anlatabilir ama biz anlamayız. Dokuz dakikada üç oyuncusu kart görmüş bir takımın hiç bir yöneticisi ve teknik kadrosu bizi oyundan düşürmeye çalıştılar demiyorken Yaver'in böyle bir açıklama yapması konumunda kalıcı olmasının gerekliliğiyle ifade edilebilir.
Ts'de 9 dakikada sarı kart gören oyuncular;
21 Salih Dursun,
24 Sefa Yılmaz,
29 Erkan Zengin,



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder