21 Nisan 2013 Pazar

Kenan Evren Lisesi AVM Oluyor, Fenerbahçe'ye Peşkeş Çekiliyor

Yıllardır konuşulan bir mevzudur Kenan Evren Lisesi. Fenerbahçe kulübü bu araziyi alıp Fenerbahçe Center kurma niyetindedir. Kadıköy belediyesi ise buna oldukça sıcak bakmakta. Daha önce eski salı pazarının bulunduğu Kuş Dili Parkının avm olmaması için kampanya başlatan Belediye Başkanı Selami Öztürk, aynı hassasiyeti Kenan Evren Lisesi arazisi için ne yazık ki göstermiyor. Bununla ilgili twitter üzerinden eleştirisel yaklaşımıma Kadıköy Belediyesinden cevap geldi. Verilen cevaba göre Fenerbahçe'nin bu araziyi almasında Kadıköy Belediyesinin sorumlu olmadığını sözleşmenin Fenerbahçe ile MEB arasında yapıldığı belirtilmekte. Açıkçası verilen bu cevap hedef saptırmadan başka bir şey değil. İktidarın Kadıköy üzerinde yaptığı projelere sansasyonel bir şekilde karşı çıkan Belediye Başkanı Selami Öztürk Kenan Evren Lisesi konusunda neden sessiz kalmıştır?
Kadıköy Belediyesi sözleşmenin bakanlık ile Fenerbahçe arasında yapıldığını ama hangi yılda yapıldığından söz etmiyor. Fenerbahçe Spor Kulübü 11 Kasım 2002'de Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile lisenin kulübe devri için protokol imzaladı. Peki bu protokol neye karşılık yapıldı?
Fenerbahçe kulübü sadece 2 okul yaparak bu arazinin sahibi olacaktı. Daha sonra bu sayı üçe çıkarıldı. Oysaki aynı arazi Toki'ye devredilmiş olsa en az 50-60 okul yapılırdı. Bilmeyenler için bu arazinin 14 bin metrekare olduğunu dipnot olarak belirtiyorum. 

2002 yılında yapılan bu protokol hukuki olarak zaten geçerliliğini kaybetti. 2008 yılında ise İstanbul İl Genel Meclis Hukuk ve İmar komisyonun hazırladığı rapor sonucunda protokol iptal edildi. İptal gerekçesi ise usulsüzlüğü gözler önüne seriyor. İşte maddelerden bazıları;
*Okul değerinin gerçek değeri rayiç bedelin kat kat üzerindedir.
*Protokolün yapılmasından itibaren 90 gün içinde işe başlanmadı.
*Kenan Evren Lisesi arazisine karşılık 3 okulun az bulunduğu.

Fenerbahçe kulübü sözleşmeyi yaparken dönemin Valisi ve İktidarı farklıydı. O dönemin Valisi Erol Çakır, MEB bakanı İse Erkan Mumcu'ydu. Şimdi gelinen noktada iktidarın ve yöneticilerin el değiştirmesi Fenerbahçe kulübünü sıkıntıya sıkıyor. Bu sebeple Fenerbahçe kulübü kadrolarına iktidar partisine yakın isimleri alarak bu engelleri aşmanın derdinde. Bu isimlerden Ahmet Ketenci yedek, Ersan Topbaş asil  üye olarak görevde.

Tüm bu gelişmelere rağmen Kadıköy Belediyesinin sessizliği bizleri endişelendiriyor. Kuşdili parkı AVM olmasın diye nutuk adan Selami Bey, Kenan Evren AVM olmasın diyebiliyor mu? Rant sadece renk değiştirir.  Rengini seçen yola koyulmuş bile. 
Sen sessiz mi kalacaksın?



3 yorum :

  1. SİZE GİREN ÇIKAN NE ŞEREFSİZLER

    YanıtlaSil
  2. SEYRANTEPE SİZE PEŞKEŞ ÇEKİLİRKEN İYİYDİ AMA ADİ ŞİKECİLER

    YanıtlaSil