27 Temmuz 2014 Pazar

Analiz; 2014-2015 UEFA Ülke Sıralaması ve Türkiye'nin Son Durumu

Her sene  takımlarımızın şampiyonlar ligine gitme tehlikesiyle ilgili sayısız haberler görsel ve yazılı basında yer almakta. Blogda bununla ilgili zaman zaman önemli tespitlerde bulunmuştuk. Öncelikle ülke sıralamasının ne olduğunu, bu sıralamanın neyi değiştirdiğini öğrenelim.

Ülke sıralaması, ülke kulüplerinin topladığı puanlardan oluşur. Ülkeler bu puanlara göre takımlarını Şampiyonlar Ligine ve UEFA Avrupa Ligine gönderir. 
Aşağıdaki tabloda 2013-2014 Uefa Ülke Sıralaması yer almakta. Bu tabloya göre Türkiye 2014-2015 sezonuna 1'i direkt olmak üzere şampiyonlar ligine 2 takım, Avrupa Ligine ise 3 takım gönderecektir. Bursaspor'un elenmesiyle birlikte takım sayımız 4'e düştü.

Hangi ülkenin kaç takımla hangi kupaya katılacağını tablo şeklinde hazırladık;



Mevcut yeni sezon puan durumu aşağıdaki gibidir. Sıralama son 5 senenin puanları göz önüne alınarak hesaplanmıştır. Özellikle bu sezon Türkiye açısından oldukça riskli. Hemen arkamızda yer alan Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti yoluna kayıpsız devam ediyor. Kısacası bu sezon Türkiye, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti arasında kıyasıya bir mücadele olacak. 12. sırayı kapan ülke şampiyonlar ligine doğrudan bir takım göndermeye devam edecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder