12 Şubat 2011 Cumartesi

Hagi efsane mi oluyor ne!.. Bir ileri, iki geri.

"Hagi Galatasaray'ın büyüklüğünü kaldıramaz"
İlk geldiği günde söylemiştik. Eskişehir maçından sonrada söyledik ve yine söylüyoruz. Hagi ile Galatasaray bir sistem kuramaz. Futbolculuk yaşantısında dahi sistemin dışında aykırı oyun anlayışı içinde oynayan Hagi'den sistem oluşturmasını beklemek ve ona sonuna kadar güvenmek Adnan POLAT'ın tek başına alabileceği bir karar değildir.
Bizde sıkıldık artık. İşte gerçek Galatasaray geri döndü derken, alınan mağlubiyetler üzerine tekrar başa dönüyoruz.  Hagi'nin maç sonları yaptığı açıklamalar hemen hemen 3 aydır aynı. "Bana zaman verin" söylemi bir teknik direktörün başarısızlığını saklama çabasıdır. Futbolda efsane olmanın artıları ne yazık ki teknik adamlığa yansımıyor. 
Hagi futbolculuktan kalma toleransını yavaş yavaş kaybetmek üzere.  Başarılı olmak için zaman istemesi elbette doğal. Fakat, teknik direktörlük yaşamında en ufak başarısı olmayan, bizlere; "şu referansımdır" diyemeyen birini Galatasaray'ın başında tutmak anlamlı olamaz.Yıllar önce fubolculuğuyla ismini tarihe altın harflerle yazdıran Hagi, teknik adamlık serüveninde Galatasaray'ın başına gelmiş "en başarısız Hoca" ünvanına sahip olmak üzere. Vel hasıl deneme tahtası değiliz ki birileri bizi çizsin, yazsın, boyasın...
Tüm suç Hagi'nin mi diyeceksiniz. Elbette değil zira Hagi hiç bir maçta suçu kendinde görmedi. O yüzden en fazla suçlu odur.

Hagi'nin Gaziantepspor maç yorumu;
"Maça iyi başladık. Çalıştık. Ancak oyuncularımız son 30 metrede çok fazla etkili olamadı. Gaziantepspor çok iyi bir takım. İlk yaptığımız hatada golü buldular. Bu golün ardından oldukça zorlandık. Skoru değiştirmek istedik ama olmadı" diyen Hagi, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz hafta iyi bir performans ortaya koymuştuk ama birçok oyuncumuz bu hafta takımla birlikte çalışamadı. Yine de beraberlik daha iyi bir sonuç olurdu, bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Özellikle ikinci yarıda gol pozisyonları bulduk. Bir topumuz direkten döndü. Maalesef bugün tam olarak günümüzde değildik. Bir sonraki maçta daha iyi olacağımızı düşünüyorum."


Eskişehirspor maçı sonrası;
Üç aydan beri Galatasaray'ın başındayım ve hiç bir zaman tam kadro çalışamadık. Her zaman 6-7 oyuncu sakattı. Tam kadro çalışacağımız dönemde daha güçlü olabileceğimizi her zaman söylüyorum ve bunun için sabır istiyorum. Bazıları beş yıldızlı oyuncular nerede diye soruyordu. Gerçekten böyle oyuncular takımda var. Onların takıma dönmesini bekliyoruz. Her teknik adamın felsefesi vardır. Onu uygulamak için zaman ister. Özellikle birinci devre çok iyi oynadık. Bu kadar iyi oynayabileceğimizi ben de düşünmüyordum. Bunun sırrı kolektif oyundur. Ben bunun için takımın başarısına getirildim. Oyuncular farkı yaratır her zaman ama maç takım oyunuyla kazanılıyor. Sahnedeki aktörler onlardır, bizler de sadece perde arkasında onları yönetenleriz''
Bursaspor maçı sonrası;
"Şanssız iki gol yedik. Futbol bu, her şey olabiliyor' diyen teknik direktörümüz, "İlk yarıda iyi bir futbol ortaya koymamıza rağmen iki şanssız gol yedik ve soyunma odasına 2-0 yenik durumda gittik. Devre arasında oyuncularıma skoru değiştirebileceğimizi söyledim ama ikinci yarıda kırmızı kart sonrası oyundaki dengeler değişti. Bursaspor gibi iyi bir takım karşısında kendimize avantaj sağlayamadık. Bu mağlubiyet hesaplarımızda yoktu. Artık bundan sonraki maçları düşüneceğiz"

Sivasspor maçı sonrası;
''Türkiye'de çok güçlü bir lig var. Anadolu takımlarında güçlü kadrolar çıkıyor. İyi bütçeleri var artık. Oyuncu olduğum döneme göre çok şey değişmiş. O zamanki büyük takımların bütçesiyle, bugünkü Anadolu takımlarının bütçeleri neredeyse aynı. Dengeli ve güçlü bir lig. Kalan haftalarda çok puan kaybı olabilir. Ümit ediyorum ki, puan kayıplarımızı azaltırız.''


Haydi hayırlısı!..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder