12 Mayıs 2011 Perşembe

Galatasaray CC - Beşiktaş CT || Playoff çeyrek finali ilk maçı

Son haftalar da takım üzerinde psikolojik baskı olduğunu ve bu baskının Beşiktaş maçına nasıl yansıyacağını tahmin etmek pek kolay değil. Performansımız diğer takımlara cesaret veriyor. Olin Edirne ve Antalya maçlarından alınan mağlubiyetler rakiplerimizin daha fazla cesaretlenmesine ve Galatasaray'ı yenebileceklerine her zamankinden daha fazla inanmalarını sağladı. Peki bu sürece nasıl gelindi.

 Son 5 maçı incelediğimizde az çok fikir sahibi olabiliyoruz. Oyak Renault'u 30 sayı üzerinde farkla yendiğimiz gün takımın performansından memnun olmayan yoktur sanırım. Ardından Fenerbahçe Ülker karşılaşmasında uzatmalarda verilen maç olumlu izlenimi zerre kadar etkilemedi. Nitekim tüm kozlar elimizdeyken maçı vermiştik. Deplasmanda bu denli performansı takımdan bekleyen sayısı pek fazla değildi. Fenerbahçe maçının ardından evimizde Beşiktaş Cola Turka'yı yenerek olumlu performansımızı sürdürdük. 3.periyotta maçı verdik derken son periyotta dirilişimiz maçın kazanılmasını sağladı. Ve tartışmalı Olin Edirne maçı ile düşüş başladı. Deplasmanda alınan mağlubiyete hakemlerin etki etmesi Oktay Mahmudi'yi ve taraftarları çıldırttı. Koç'dan, oyuncusuna ve taraftarına kadar herkes Olin Edirne'yi play--offlarda rakibi olarak görmek istiyordu. Nitekim Olin Edirne  Efes'ten tarihi fark yiyerek idman yaptı. Bir takım çevre tarafından Galatasaray Olin Edirne ile eşleşmemek için Antalya'ya yenildi şeklinde yorumda bulundu. Tam aksine Galatasaray, Beşiktaş'ı elediği taktirde Olin Edirne - Banvit ikilisinden biriyle oynayacak. Galatasaray Olin'den çekindiği için değil, Beşiktaş Cola Turka karşısında seriye 1-0 önde başlayacağı için son maçta fazla kasmadı ve alınan mağlubiyet kesinlikle bununla ilgili. 

Takımın performansında düşüş olduğu doğru değil. Aksine taktik olarak düşünen bir kadroya sahibiz. 
Satılan bilet sayısına bakıldığında taraftarın maça pek ilgi göstermeyeceği gözüküyor. Bugün olası alınabilecek bir mağlubiyet avantajın Beşiktaş'a geçmesini sağlayacaktır. Taraftarın bu bilinçle hareket etmesi gerekirdi.
Bugün bir sezon boyunca verilmiş mücadelenin heba olmaması için kazanmaktan başka çare yoktur. 
Maç: Galatasaray Cafe Crown - Beşiktaş Cola Turka

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 12.05.2011 Saat: 20.00
Yayın: Spormax (Canlı)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder