8 Ağustos 2011 Pazartesi

Sabır ve Galatasaray Taraftarı



Galatasaray Spor Kulübü'nün şike ile bağlantısı konusunda gerek çevremde, gerekse sosyal ortamlarda pek fikir beyan etmemiştim. Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe taraftarlarının en büyük yanlışı hiç bir şey belli değilken takımlarının suçsuz olduğunu her yerde beyan ederek durumu sulandırmış olmalarıydı. Aynı hatayı Beşiktaş taraftarları da yapmıştı fakat onlar konu hakkında fazla konuşmanın takımlarına zarar vereceğine düşünerek kısa kesmişlerdi. Bu örnekleri iyi sezen Galatasaray taraftarı gereksiz çıkışlar yapmayarak sürece olumlu katkı verdiler. Üstelik basının Galatasaray'ı ısrarla şikenin içine atmaya çalışmasına rağmen...Bu noktada sabrın sonunun selamet olduğu bir kez daha teyit edilmiş oldu. 
İçinde bulunduğumuz durumla ilgili kısa bir durum tespitim var;
Galatasaray Spor Kulübü bir Anonim Şirkettir. Anonim şirket ve özelliklerinin ne olduğuna buradan bakabilirsiniz.
Şirketler diğer ticari işletmelerde olduğu gibi faturalı alış ve faturalı satış yaparlar. Her sattıkları mala, hizmete karşılık makbuz kesmek zorundadırlar. Malı ve hizmeti alan da bu makbuzları almak durumundadır. Galatasaray Spor Kulübünün sıkıntısı sanırım bu noktada başlıyor. Normalde ilk önce vergi memurlarının incelemesi gereken bir konuya mali şubenin el atması olayın farklı bakış açısıyla araştırılmasından kaynaklanıyor. Aralarındaki tek fark vergi dairesi suç duyurusunda bulunuyor, mali şube ise direk savcılığa sev ediyor.   Bu araştırma neticesinde muhtemelen mali şube konuyu pek uzatmayacak ve konu şike kapsamından çıkarılacak.  Bugün teslim edilen makbuzların ve konuyla ilgisinin olmadığını düşündüğüm diğer belgelerin incelenmesinden sonra nihai bir fikir oluşacaktır. Sıkıntı varsa sorumluların cezalandırılmasını elbette bizleri de sevindirecektir. 
Bu arada ultrAslan'ın sessiz kalmasından şikayetçi olanlar varmış.
Popülist yaklaşımlardan uzak durmanın ne denli fayda sağladığını görmekteyiz. Bazı kitleler ultrAslan'ın konu ile ilgili açıklama yapmasını arzu ediyor. ultrAslan ise ısrarla konunun uzağında durmayı tercih ederek doğru olanı yapıyor. Galatasaray Spor Kulübü'nün hak ve Hürriyetini savunmak kulübe ve kulübün yetki kıldığı mercilere aittir. Taraftar grupları savunma mekanizması değildir.
*Galatasaray Spor Kulübünü  mali, ticari  bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder