20 Temmuz 2011 Çarşamba

TFF Başkanı Mehmet Ali AYDINLAR'ın Çelişkili İfadeleri

Şike sürecinin yönetilmesi hususunda en büyük beklentimiz doğal olarak TFF Başkanı Mehmet Ali AYDINLAR'ın yaptığı ve yapmakta olduğu açıklamalardır. Şike soruşturmasını başından sonuna kadar takip ettiğimizde çarpıcı açıklamalar ve bu açıklamalara verilen çarpıcı tepkiler göz önüne alındığında tarafsızlık penceresinin sadece tek bir tarafının açıldığını görüyoruz. Tüm pencereleri kapatıp Mehmet Ali AYDINLAR'ın kim olduğuna dair bilgilerimizi tazeleyelim. 1956 Malatya doğumlu, Fenerbahçe Spor Kulübü başta olmak üzere bir çok kulübün finans ve isim sponsoru olan Acıbadem Hastanelerinin sahibidir. Ak parti Hükümeti döneminde zenginliğine zenginlik katan iş adamlarından bir tanesidir. Ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü ile ekonomik bağları bir yana duygusal bağları vardır. Ne var bunda canım diyemiyorum ne yazık ki. Neden mi?

1- Şike operasyonu tüm ülkeyi sarstığı dönemlerde TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali AYDINLAR "Mahkemenin bitmesini beklemeyeceğiz, kararımızı en kısa zamanda vereceğiz" demişti. Bir kaç gün sonra yani 11 Temmuz 2011'de kulüpler birliği toplantısı yapıldı. Toplantı sonunda TFF'den iddianamenin beklenmesi kararı çıktı. Sürecin uzatılması yönünde ilk adım atılmış oldu.

2- 12 Temmuz 2011'de tüm süper lig kulüpleri sus pus olmuşken Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal AYSAL resmi siteden yaptığı açıklama da "konunun uzatılmamasını, iddianamenin beklenmesi yerine savcılıktan bilgilerin istenmesini ve sürecin hızlandırılması gerektiği" yönünde açıklama yaptı. Vay efendim sen misin bunu söyleyen. TFF'nin tehdit dolu cevabından önce  gururlarını satmış bir çok Süper Lig takımı ağız birliği edercesine TFF'yi desteklediğini açıkladı. Ali DÜRÜST toplantıya katılmış, onu kabul etmiş, TFF'ye destek vereceğiz demiş falan filan geçiniz bunları. Kulüpler birliği şike soruşturmasında karar alma mercisi değildir.  Açıklama yapma mercisi hiç değildir. İlhan CAVCAV ve arkasındaki kulüpler kendilerini "karar verme mekanizması" gibi göremez. Böyle bir hakları yok. Neyse efendim yemediğimiz şamar kalmadı. Bir yandan TFF tehdit ediyor, bir yandan üç kuruşluk ağzı salyalarla dolu bir çok kulüp başkanı kendi resmi sitelerinden açıklama yapıyor. "TFF'yi destekliyoruz, arkasındayız vs vs. Beşiktaş bile aynı tavrı sergiledi. Anlamak gerçekten zor. Aralarından bir tanesi de çıkıp "bizde sürecin uzamasını istemiyoruz" diyemedi. Taraftar gruplarına ayrı parantez açıyorum. Çarşı ve Teksas, kulüplerini desteklemediğini açıklamıştı.

3- Ünal AYSAL'ın yaptığı açıklamanın ardından gündem hızla değişti. Kararın hemen verilmesi yönünde kamuoyu oluşturuldu. Zaten doğru olanda buydu. TFF 13.07.2011 tarihinde yaptığı açıklamada daha önce kamuoyuyla paylaşmadığı bilgileri açıklama gereği duydu. Konunun etik kuruluna sevk edildiği, savcılıktan bilgi istendiği açıklandı.  13 Temmuz'da yapılan açıklamada ilginç bir çelişki var. Bu çelişki TFF Başkanı Mehmet Ali AYDINLAR'ın açıklamalarıyla bir kez daha gün yüzüne çıktı. Fakat ilk olarak 13 Temmuz'da TFF'nin sitesindeki çelişkiyle başlayalım. Açıklamanın dördüncü ve beşinci paragraflarını paylaşıyorum. Lütfen dikkatle okuyun. Dördüncü paragrafta soruşturmanın gizliliğinden bahsediliyor ve belge isteme konusunda yetkileri olmadığı belirtiliyor. Beşinci paragrafta ise aksi bir durum söz konusu.

Dördüncü paragraf
 "Federasyonumuzun yetkisi olmasına rağmen herhangi bir adım atmadığı, hatta belge talep etmesinin bir lütuf değil en doğal hakkı olduğu iddiaları, hukuki gerçekleri kamuoyunun gözünden kaçırma gayesi gütmektedir. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle, belgelere ulaşma yetkimizin bulunmadığını, herhangi bir hukuk bilgisi olmadan fikir yürüten kişilere hatırlatmak isteriz.

Beşinci paragraf
"05 Temmuz 2011 tarihinde soruşturmayı yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na yazılı başvuru yaparak; bahse konu soruşturma ile ilgili belgelerin Federasyonumuzla paylaşılması talep edilmiştir. Şu ana kadar savcılık makamı tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na iletilen hiçbir belge bulunmamaktadır. "

4- Fenerbahçe Spor Klübü bugün TFF'yi yine ziyaret etti. Mehmet Ali AYDINLAR'a ziyaretin sebebi soruldu. "Fenerbahçe'nin şirket birleşmesi var, onunla ilgili konuştuk" demesi manidardır. Böylesine kritik bir günde "şirket birleşmesi yalanını" bizlere göz göre göre söyleyen TFF başkanını kınıyorum. Aynı TFF Başkanı bugün Fenerbahçe Spor Kulübü internet sitesinden kendilerine yönelik akıl hocalığı dersi verilmesine "beni rahatsız eden bir şey olmadı" şeklinde cevap vermesi bir hayli komikti. Galatasaray'a Aslan kesilen ve bununla kalmayarak tehdit eden TFF, Fenerbahçe'ye kuzu rolünde karşılık vermesi acaba Aydınlar'ın, Fenerbahçe Spor Klübü Başkanlığı ile birlikte TFF başkanlığını bir arada mı yönetiyor sorusunu gündeme getirdi.

5- Nihayet TFF kendi yalanını bugün yaptığı toplantıdan sonra düzeltmiş oldu. Zamanında bize hukuk öğretmesinler diyenler bugün Fenerbahçe'nin kendilerine vermeye çalıştığı  hukuk dersini görmezden gelse de bazı doğruları açıklamaktan kaçınmadılar. Daha önce savcılıktan "belge isteme yetkimiz yok" diyen Mehmet Ali AYDINLAR, "belgeler yarın gelecek" dedi. Daha önce  erken karar vermeyeceğiz, erteleme söz konusu değil diyen başkan, bugün Beşiktaş-Fenerbahçe Süper Kupa Finalinin ertelendiğini ve ligin ertelenmesi için de yarın gelecek belgelerin incelenip karar verileceğini söyledi. 
 19  Temmuz 2011 tarihinde TFF'nin yapmış olduğu toplantının ardından Mehmet Ali AYDINLAR'ın  yaptığı açıklamalar aşağıdaki videoda yer alıyor. İki yüzlülüğü bir kez de onun ağzından dinleyin;
Demek ki istenildiği zaman her şey olabiliyormuş. Teşekkürler Ünal AYSAL'..


* Yanlış anlaşılmaları önlemek için bir konuya vurgu yapmak istiyorum. Amacım Mehmet Ali AYDINLAR'ı Fenerbahçe ile kesinlikle bir arada tutup, zamanında yapılan ve hala devam eden iş birliğini hatırlatmak değildir. Mehmet Ali AYDINLAR'ın çelişki ifadelerini okuyun yeter.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder