20 Mart 2012 Salı

Derbi Öncesi Psikolojik Yorumlar ve Sonrası

Yeter artık konuşacak başka bir şey yok mu diyeceksiniz. Haklısınız ama derbinin oynanmasına 3 hafta kala hepimiz konuşmadık mı? Biraz daha konuşalım. Bu sefer sahadaki mücadeleyi değil psikolojik güdülerini ön planda tutan ve buna göre yorum yapan yazar takımını konuşacağız.

Hıncal Uluç ile başlayalım;
Hıncal Uluç hem Fenerbahçe'nin hem de Galatasaray'ın farklı kazanacağı ihtimali üzerinde durarak atılacak gol sayısını 6-7 şeklinde belirlemiş.Tahmin yazısında gözüme çarpan tek olumlu yer var. "Fenerbahçe savunmasını top çıkarırken bastırırsan onlar top çıkaramaz. Oyun o sahada kalır!"


Haşmet Babaoğlu;
Haşmet abiyi gönülden tebrik etmek lazım. Gevelemeden maçın 2-2 sona ereceğini söylemiş.


Ahmet Çakar;
Ahmet Çakar psikolojik geleneklerden yola çıkarak 10 yıllık süren bir geleneğin yine süreceğini ve maçı Fenerbahçe'nin 2-1 kazanacağını söylemiş. 


Gürcan Bilgiç;
Fenerbahçe'nin 6-1 kazandığı Gençlerbirliği maçını hafızasında oynatırken tahmin yapmış olacak ki Galatasaray'a hiç şans tanımıyor. Çok iyi hatırlıyorum Galatasaray'ın iç sahada kazandığı maçta hakemi suçlayan tek yazar olma özelliğini taşıyordu kendileri. 

Yorumlara bakıldığında genel itibariyle her zamanki gibi Fenerbahçe favori gösterilmiş. 10 yılı aşkın süreçte Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda maç kazanamaması ve bu süreçte aldığı 6-0 lık skor psikolojik olarak yazarları etki altında bırakmış. Bir kaç sene öncesine kadar derbiler üç ihtimallidir ne olacağı belli olmaz diyenler epey etkilenmiş. Hani haksız da değiller velhasıl futboldur bu garanti konuşmak anlamsızdır.
AHLAKLI TARAFTAR
Derbi berabere bitti fakat yöneticiler bitirmemekte ısrarlı. Önce Ünal Aysal saha olaylarıyla ilgili bir kaç şey söyledi. Hemen ardından Ali Koç kendi kanaatimce olayı büyüterek yakışıksız cevaplar verdi. Daha sonra Ali Dürüst katıldığı bir radyo programında kulüpler birliği toplantısında Ali Koç'un iki saat boyunca buna benzer açıklamalar yaptığını bu sebeple ona cevap vermeyeceklerini söyledi. Bu tartışmaya taraftarlar balıklama atladı. Herkes geçmişe dönüp arşivcilik oyunu oynayarak bir birine cevap verme yarışına girişti. Galatasaray'lısı Işıl'a ana avrat küfür etmiştiniz der, Fenerlisi Volkan'a rakı şişesi atmıştınız der, böyle uzar gider. Boşuna tartışmayalım arkadaşlar kimse masum değil. Ali Koç bir kaç kişi demiş ama o da biliyor binlercesi olduğunu. Yönetici vasfındaki kişiler taraftara ahlak dersi vermek yerine kendileri ahlak dersi almalı. Siz sevdikçe bir birinizi farklı renklere gönül verenlerde sever bir birini. 

Not: Gökmen Özdanak'ın resmi ne alaka demiş olabilirsiniz zira kimse güldürmüyor beni onun kadar. Jest yaptım kendisine.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder