21 Eylül 2013 Cumartesi

Atatürk Olimpiyat Stadyumu Seyirci Rekoru

Yarın Galatasaray lig akıbeti açısından son derece önemli bir maça çıkıyor. Kazandığında Beşiktaş ile arasındaki puan farkını üçe indirecek. Kaybettiğinde ise fark dokuz olacak. Derbinin en önemli detayı bu olmasına rağmen iki kulübün taraftarları arasında seyirci rekoru tartışmaları yapılıyor. Yaptığımız ufak bir araştırma ile konuya nokta koyacağız.

Stadyum ilk açıldığında 80.597 kapasiteliydi. Daha sonra yapılan düzenlemelerle kapasite 75.145 'e düşürüldü. Stadyumda  ilk karşılaşma Galatasaray Oliympiakos arasında oynandı. Karşılaşmayı 79.414 biletli seyirci takip etti. Bu da demek oluyor ki Beşiktaş Stadyumun tamamını doldursa bile kapasitesi düşürüldüğü için rekor kırması mümkün olmayacak. 

Lig karşılaşmalarında ise durumlar farklı. 27 Eylül 2003 tarihinde oynanan Galatasaray Fenerbahçe karşılaşmasını 70.125 seyirci takip etmişti. Olimpiyat stadının şimdiki kapasitesi göze alındığında bu rekorun kırılma ihtimali oldukça yüksek. Stadyumun tamamı dolduğunda Süper Lig tarihinin en seyircili maçı olarak kayıtlara geçecek.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder