26 Mayıs 2013 Pazar

Fenerbahçe'nin Yabancı Sınırlaması Planı




Futbolu, futbol yöneticilerinin demeçlerini unuttuğumuzu zanneden balık hafızalı bireyler yine ortalara çıktı. Şimdiki gündem malum yabancı sınırlaması. Galatasaray kulübü yıllardır Fenerbahçe kulübü ile birlikte yabancı sınırlamasının kalkmasını istemiştir. Üstelik Fenerbahçe bu konuda en çok uğraşı veren kulüp olmuştur. Fakat 2013 yılında Fenerbahçe U dönüşü yaparak yıllardır savunduğu fikirleri rafa kaldırdı. 

Neden mi?

1- Fenerbahçe Spor Kulübü'nün lobisi kuvvetlidir. Dün toplantı salonlarında küfür ettikleri kişilerle irtibata geçmek istediklerinde kendilerine ara bulucu kişileri kolayca bulurlar. Bu kişi bazen iş adamı, bazende devlet erkanından biri olabilir. Bu sebeple Türkiye'de ki yerli futbolcuları kolayca kandırabilirler. Yabancı sınırlamasının geriye çekilmesiyle bu sistemin kendilerine yarayacağını çok iyi biliyorlar.

2- Fenerbahçe yıllardır kaliteli yabancı transfer konusunda Türkiye'nin ipini çekmiştir. Yaptıkları kaliteli  yabancı transferlere karşın istediklerini elde edemedikleri malumdur. Şimdiki taktikleri ise yerli futbolculara hatırı sayılır aracılarla en yüksek ücreti önerip bu konuda tekel olma gayretidir.  Bunun içindir ki sınırlama olsun diyorlar. 

 3- Görüldüğü üzere son yıllarda Galatasaray'ın daha iyi yabancı transferler yapması başta Aziz Yıldırım olmak üzere Fenerbahçe Kulübünü, yöneticilerini, destek aldıkları iş adamlarını, hatta TMSF tarafında el konulan Krea İçerik Hizmetleri Prod.A.ş'yi parantez içinde DİGİTURK'ü korkutmuştur. Bu sebeple Galatasaray'ın kendilerini kolayca geçeceğini düşünüyorlar. 2 yıldır olduğu gibi...

4- Hiç bir Galatasaraylı, yönetici ve taraftar yıllardır Fenerbahçe'nin iyi yabancı transferler yapmasından rahatsızlık duymamıştır. Hiç bir Galatasaraylı "rakibimiz iyi transferler yapıyor biz en iyisi yıllardır savunduğumuz yabancı sınırlamasının kaldırılması hususundan geri adım atalım" dememiştir. 

Fenerbahçenin çıkarları için hazırlanan yeni yabancı sistemine karşıyız. 
Her hangi bir kulübün baskısıyla başta bizim takımımız olmak üzere TFF karar almamalıdır. TFF karar alırken diğer Süper Lig kulüplerinin onayını göz ardı etmemelidir. Türk Futboluna sarı kırmızı çıkarlarımızı korumak için bakmadığımızı, Türk Futbolunun sadece sarı lacivertten ibaret olmadığını duyurmak vakti gelmedi mi? 

Ne kadar haklı olduğumuzu biliyoruz. Ben sustum Aziz Yıldırım konuşuyor;
"Türkiye'de Bayan Milli Basketbol Takımı'nda ABD'li bir oyuncunun Türk vatandaşı yapılarak oynatıldığını anlatan Yıldırım, futbol dışında hemen her branşta bu tip uygulamaların yapıldığını, ancak futbola gelince “Türk futbolcusunun önü kesiliyor” denildiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Böyle saçma sapan bir şey olabilir mi? Keşke oyuncu çok olsa, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Anadolu takımları da daha çok oyuncu getirebilse, Türk Ligi daha kaliteli hale gelse. kaliteli oyuncular getiremez ve kaliteli işler yapamazsanız, milli takımdan da çok büyük başarılar beklemek zor olur. Dünya bunu nasıl yapıyor? Kimse kafasını kaldırıp da diğer ülkelerde durum nedir diye bakmıyor.”
İlgili link;
Aziz Yıldırım: Yabancı sınırlaması kalksın

2 yorum :

  1. Guzel bı yazı derlemıssın kardesım ellerıne saglık..

    Twitter @1aci

    YanıtlaSil
  2. Amaçlarına ulaştılar dostum. Haberlerde sınırlama kaltı deniyor.

    YanıtlaSil