7 Ağustos 2009 Cuma

Galatasaray 6-0 Maccabi Netanya-ÖZET-YORUM

Daha önceki maçlara göre daha hareketli ve daha düzenli bir oyun çıkardık. İlk maçta ki 4-1'in verdiği avantaj bu iyi oyuna elbette katkısı vardır. Üç atarız dört atarız diye düşünüyordum. Galatasaray'ımız farklılığını konuşturdu ve müthiş bir şölen yaşattı.Gönderilmesi gündemde olan Nonda'nın üç gol atması yönetimi bir hayli sıkıntıya sokacaktır.Nonda'ya geçen sene 3 senelik sözleşme imzalatalım fikri kimden çıktıysa, Nonda meselesinide o çözmelidir. Büyük ihtimal adam takımdan ayrılmak istemeyecektir.

Farkında mısınız bilmiyorum ama son yılların en çok kafayla gol atan Galatasaray'ını izliyoruz. Hava toplarında ki etkisizliğimiz bu sene tam tersine dönmüş durumda. Üstelik duran toplarda da bir o kadar tehlikeliyiz. Sanırım özlediğimiz Galatasaray'a kavuşuyoruz.

Sahaya büyük çoğunluğu hücum özelliği olan oyuncularla çıktık. Emre Güngör, Uğur, Hakan ve Barış oldukça başarılı oynadı. İtiraf etmeliyim ki Gökhan Zan'ın bu takımda ancak yedek olarak yeri olmalıdır. Bilindiği üzere Servet ve Gökhan'ın uyumsuzluğu günden güne kendini göstermektedir. Leo Franco bile bunun farkında olmasına rağmen yönetimin bununla ilgili önlem almaması beni şaşırtıyor.Takımımız orta saha ve hücum hattında genellikle pas trafiği yaptı. Linderoth, Aydın, Arda ve Keita bu pas trafiğinde önemli roller üstlendi.Keita'nın haraketli oyunu göz doldurdu. İsrail'de ki maçta gol atmasına rağmen ofsayt gerekçesi ile golü sayılmamıştı. Şimdi muradına erdi. Hırsıyla, taklalarıyla Galatasaray'ımıza çok şeyler katacaktır. Tekrar hoş geldin Keita...Aydın oldukça başarılıydı. Arda her zaman ki gibi beyin görevi yaptı. Rakip takımıda bir kaç cümleyle değerlendirmekte fayda var. 2. turdaki Tobol takımı bize klarşı daha cesaretli oynamıştı. Üstelik sadece sadece kendi nevlerinde değil deplasmanda da cesaretlerini sürdürmüşlerdi. Ancak Netanya aynı disiplini sağlayamadı. Defan kurgusu Anderlecht'ten 5 yiyeyn Sivas'ı hatırlattı bana... Galatasaray'ımıza da fark yapmak kaldı..Mor formamızı değerlendirmemek bize yakışmaz. Formaların uğurlarını kesinlikle inanmam.İyi oynamışsan yenersin. İyi oynamamışsan falcı büyücü kliüpleri gibi suçu forma da bulmassın.2288 formamız oldukça güzel, Üstelik Turuncu formadan daha şık duruyor. Galatasaray'ımıza Avrupalı edası veriyor. Yanlız maça gelen seyirciler arasında çok azında mor forma görebildik. Maç sonunda Store'da Mor forma patlaması yaşanmış olabilir.Gelelim büyük Galatasaray taraftarına... Gecenin diğer yıldızlarına...Taraftarımız oldukça neşeliydi. Bir ara eski açık abilerimizden Ömer abi ile Kapalı tribünden eski açığa geçen bir abimiz uzaktan el kol haraketiyle tartışmaya girdi.

Tribün feslsefi içinde ufak şakaları kaldırmalıyız. Kapalı taraftarı, eski açık taraftarı, üni, bh gibi isim ayrımları ne yazık ki bazen tartışmalara yol açabiliyor. Eski açıkta kapalı müdavimleriyle eski açık müdavimleri anlaşabilecekler mi bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.Unutmadan bugün 14.30'da kura çekimi var...

Saldır Galatasaray'ım...

ultrAstribun

***********************

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder